Termoenergetica începe încărcarea cu apă a instalațiilor din București. Clienții sunt rugați să termine lucrările din apartamente până luni

15 sept. 2023
1207 afișări
Termoenergetica începe încărcarea cu apă a instalațiilor din București. Clienții sunt rugați să termine lucrările din apartamente până luni
Termoenergetica începe încărcarea cu apă a instalațiilor din București. Clienții sunt rugați să termine lucrările din apartamente până luni | Sursă foto: Facebook-Nicușor Dan

Compania Municipala Termoenergetica București (CMTEB) le transmite oamenilor că de săptămâna viitoare se va începe încărcarea cu apă a instalațiilor de alimentare cu energie termică din oraș.

De asemenea, urmează să fie efectuate și probe de presiune.

Termoenergetica începe încărcarea cu apă a instalațiilor din București

Acțiunile pe care Termoenergetica urmează să le desfășoare de săptămâna viitoare sunt importante deoarece pregătesc rețeaua din oraș pentru noul sezon rece (2023-2024).

După cum transmite compania, încărcarea cu apă a instalațiilor va fi demarata la data de 18 septembrie 2023 (luni).

De asemenea, bucureștenii sunt rugați să se asigure că toate lucrările la instalațiile din apartamente sunt finalizate până la data menționată mai sus.

Iată mesajul transmis de CMTEB:

Rugăm clienții companiei să se asigure că lucrările la instalațiile interioare din imobile vor fi finalizate în timp util, astfel încât să fie evitate incidentele (inundații în apartamente sau în subsolurile blocurilor) ce pot apărea odată cu încărcarea acestora.

Vă reamintim că este obligația asociațiilor de proprietari de a se asigura că instalațiile interioare proprii (de alimentare cu energie termică) sunt în stare de funcționare și că sunt finalizate lucrările din interiorul imobilelor.

Cu toate că de luni începe încărcarea țevilor cu apă, încălzirea efectivă a apartamentelor nu va fi făcută de acum. Agentul termic urmează să fie distribuit în Capitală după îndeplinirea condițiilor legale, conform prevederilor H.G.nr.425/1994, modificată prin H.G. nr.337/ 2018.

Data exacta va fi comunicată de CMTEB ulterior.

Bucureștenii sunt anunțați și că, pe perioada sezonului de încălzire, nu poate fi efectuată:

  • Debranșarea instalațiilor interioare de încălzire și/sau pentru apă caldă ale consumatorilor de energie termică dintr-un condominiu.

Acest lucru este prevăzut la articolul 30, alineatul (4) din Legea nr.325/2006 a serviciului public de alimentare cu energie termică, publicată în Monitorul Oficial nr.651/27.07.2006.

Cookies