Termoenergetica: Continuăm lucrările de reabilitare în regim de urgență la Căminul Releului. Între timp, aproape 4000 de blocuri din București nu au apă caldă

14 aug. 2023
5214 Afișari
Termoenergetica: Continuăm lucrările de reabilitare în regim de urgență la Căminul Releului. Între timp, aproape 4000 de blocuri din București nu au apă caldă
Termoenergetica: Continuăm lucrările de reabilitare în regim de urgență la Căminul Releului. Între timp, aproape 4000 de blocuri din București nu au apă caldă. Sursa foto: Facebook/ C.M. Termoenergetica București

Termoenergetica anunță luni, 14 august, că lucrările de reabilitare în regim de urgență la Căminul Releului continuă. Acesta este unul dintre cele mai importante „noduri” în funcționarea sistemului de termoficare din Capitală, cu o vechime de 55 de ani.

Între timp, potrivit aplicației Termoalert, aproape 4000 de blocuri din București nu au apă caldă.

Majoritatea blocurilor afectate de avarii sunt cele din sectoarele 2, 3 și 4. Inițial, termenul estimat pentru reluarea furnizării agentului termic a fost 11 august, însă a fost prelungit până la data de 20 august 2023.

Termoenergetica continuă lucrările de reabilitare în regim de urgență la Căminul Releului

Lucrările de reabilitare în regim de urgență a unuia dintre cele mai importante „noduri” în funcționarea sistemului de termoficare, cu o vechime de 55 de ani continuă, luni, prin montarea conductei cu diametrul de 1200mm și a celor două vane cu diametrul de 1000mm, anunță Termoenergetica într-o postare pe Facebook.

Căminul Releului este unul dintre cele mai mari obiective ale rețelei de termoficare din București, cu o suprafață de 180 de metri pătrați. În interior, are amplasate vanele care fac legătura între Magistrala 3 Sud și Magistrala Berceni, respectiv legăturile între conductele de alimentare între CTE Sud si CTE Progresu. În urma expertizei tehnice, autoritățile au aflat că există degradări importante ale structurii de rezistență cauzate de lipsa investițiilor din ultimii 20 de ani.

Tot acum se înlocuiesc și:

  • aproximativ 20 de metri de conductă cu diametrul de 1200mm,
  • alți aproximativ 50 de metri de conductă cu diametrul de 1000mm,
  • mai multe vane printre care două vane cu diametrul de 1000mm.

Conducta Magistralei 3 Sud a fost pusă în funcțiune în anul 1968. Termenul estimat pentru reluarea furnizării agentului termic este 20 august 2023, amintește CMTEB.

Termoenergetica spune că termenele lucrărilor sunt estimate înainte de deschiderea șantierelor. Finalizarea acestora depinde de complexitatea lor, fiind în directă legătură cu starea de degradare a conductelor.

3849 de blocuri din București nu au apă caldă

Potrivit informațiilor furnizate în aplicația Termoalert, luni, 14 august, la ora 16:19, 3849 de blocuri din București nu au apă caldă.

Sursa foto: captură Termoalert
Sursa foto: captură Termoalert

De asemenea, pentru 42 de blocuri/imobile din București, agentul termic pentru apa caldă nu este livrat în parametrii optimi.

Sursa foto: captură Termoalert
Sursa foto: captură Termoalert

Starea sistemului: 58% funcționare normală.

Sursa foto: captură Termoalert
Sursa foto: captură Termoalert

AICI puteți vedea întreaga listă a avariilor Termoenergetica, dar și termenul estimat pentru reluarea furnizării apei calde.

Cookies