Termoenergetica a anunțat oprirea căldurii în București. Procedurile pentru încetarea furnizării de căldură vor fi începute mâine

17 apr. 2023
772 Afișari
Termoenergetica a anunțat oprirea căldurii în București. Procedurile pentru încetarea furnizării de căldură vor fi începute mâine
Termoenergetica a anunțat oprirea căldurii în București. Procedurile pentru încetarea furnizării de căldură vor fi începute mâine. Sursa foto: Unsplash

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) a anunțat oprirea căldurii pentru consumatorii racordați la sistemul centralizat de termoficare din Capitală. Acest lucru va începe de mâine, 18 aprilie.

Termoenergetica: Oprirea căldurii în București se va face începând de mâine

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) a anunțat încheierea sezonului de încălzire pentru perioada 2022-2023, având în vedere îndpelinirea condițiilor legale care precizează următoarele:

Oprirea încălzirii se face după trei zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depăşeşte +10 grade Celsius, între orele 20.00 – 06.00.

Din acest motiv, începând cu data de 18 aprilie, vor fi începute procedurile de oprire a furnizării energiei termice pentru încălzire către toți consumatorii racordați la sistemtul centralizat de termoficare din Municipiului București, a transmis Antena 3.

Oprirea agentului termic pentru căldură se va face progresiv, prin reducerea temperaturii de livrare, dar și prin închiderea instalațiilor către bucureștenii racordați la rețea. Efectele se vor resimți pe tot parcursul următoarelor 72 de ore.

Astfel, reducerea progresivă a temperaturii de livrare va oferi posibilititatea de a furniza căldură pe timpul nopții în următoarele trei zile. Acest lucru se va face până la stabilizarea temperaturilor exterioare.

Totodată, asociațiile de proprietari din București care doresc închiderea vanelor din subsolul imobilelor pot solicita acest lucru în scris, cu ajutorul reprezentanților legali, la registratura instituției de pe strada Cavafii Vechi nr. 15, la secțiile de termoficare de sector sau prin e-mail la adresa [email protected].

Există și câteva excepții de la măsura opririi furnizării agentului termic pentru încălzire, acestea fiind spitalele, creșele, școlile, grădinițele etc. În cazul acestora, sistarea serviciilor de încălzire se va face la solicitarea scrisă a reprezentanților legali ai acestor instituții.

Bucureștenii pot afla mai multe informații prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002. De asemenea, CMTEB pune la dispoziție și aplicația Termoalert.

Cookies