Termoenergetica anunță că echipele de intervenție lucrează vineri, 3 noiembrie, pe Magistrala Rahova, în zona străzii Mihail Sebastian, pentru reparații pe conducta cu diametrul de 700mm.
Termoenergetica București anunță, pe Facebook, că rețeaua termică primară din această magistrală aferentă Cet-ului Grozăvești funcționează din anul 1978 și are o vechime de peste 45 de ani. Durata acesteia de exploatare este depășită cu aproape 30 de ani.
Termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor și repunerea în funcțiune a celor patru puncte termice afectate este 4 noiembrie 2023, ora 23:30.
Termoenergetica le reamintește bucureștenilor că termenele de repunere în funcțiune a sistemului sunt estimate înainte de deschiderea șantierelor și decopertarea galeriilor. Finalizarea lucrărilor depinde de situația găsită la fața locului de echipele de intervenție, care este în directă legătură cu starea de degradare a conductelor.
De asemenea, clienții pot afla mai multe informații prin intermediul mesajelor preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum și prin aplicația Termoalert.
Directorul general al Electrocentrale București, Claudiu Crețu, a transmis, pe data de 27 octombrie 2023, că sistemul de termoficare va fi pornit în luna noiembrie, potrivit Agerpres.
Răspunsul este foarte clar: da. Vom avea apă caldă şi căldură, pentru că, în urma lucrărilor din ultimii doi ani, sistemul de termoficare s-a mai stabilizat, funcționează în parametri mai siguri, iar în acest moment ne concentrăm pe partea de investiții, ne concentrăm să modernizăm acest sistem. Am trecut în ultimele două, trei ierni printr-o perioadă critică, o perioadă în care timp de mai multe zile anumite cartiere, sute de blocuri aveau probleme.
Directorul ELCEN spune că iarna aceasta va fi mai bine decât în anii trecuți, iar vremea caldă din octombrie a dus la continuarea șantierelor:
În această iarnă va fi mai bine decât iarna trecută. Va fi mai bine decât iernile trecute, pentru că sunt şantiere în Bucureşti, se lucrează pe modernizări de conducte. Au început şi fondurile europene. Ca urmare, ne aşteptăm în această iarnă la o funcţionare mai bună. Într-adevăr, ne ajută foarte mult şi vremea. Această lună octombrie caldă, pe care ne-am dorit-o foarte mult, a însemnat continuarea şantierelor.
Astfel, la începutul lunii noiembrie va fi pornit sistemul de termoficare din București, a declarat Claudiu Crețu, în cadrul unei conferințe cu tema „Provocările iernii 2023 – 2024 pentru sistemul energetic național”, organizată de Focus Energetic.
Acesta a mai spus că, întotdeauna la pornirea acestui sistem, care nu are flexibilitate, apar tot felul de probleme inerente și în primele zile, până se echilibrează, este posibil să existe întreruperi. Mai exact, furnizarea să nu se poată face în parametrii la toate blocurile, pentru că presiunile încă sunt scăzute și în momentul în care se încarcă sistemul mai pot apărea unele avarii.
Dar estimăm ca în decurs de o săptămână, maximum două, undeva la 15 noiembrie, sistemul să fie cât se poate de viabil și să putem funcționa iarna aceasta. Probleme punctuale poate vor mai fi, dar din acest punct de vedere va fi mai bine.
Te-ar mai putea interesa și: