Când va fi finalizat PASAJUL PIAŢA SUDULUI. Cum au scăzut lucrările la pasaj de la 80% la 53%

de:
03 iul. 2016
0 Afișari
Când va fi finalizat PASAJUL PIAŢA SUDULUI. Cum au scăzut lucrările la pasaj de la 80% la 53%

Lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere – Piaţa Sudului, finanţate prin POR 2007-2013, axa prioritara 2, sunt realizate în prezent în procent de 53,63%, proiectul fiind prelungit până la data de 31.12.2018 chiar dacă fostul primar interimar, Răzvan Sava, anunţa la începutul lunii iunie 2016 că „gradul de finalizare al lucrărilor la Pasajul de la Piaţa Sudului este de 80%” şi că proiectul „este în grafic pentru termenul limită de finalizare”, stabilit la 30 iunie 2016.

De asemenea, recent, primarul Capitalei, Gabriela Firea, declarase că Guvernul a prelungit termenele de finalizare pentru lucrările de la pasaj până la 30 octombrie 2016, lăsând să se înţeleagă ideea că fondurile europene alocate până acum nu se vor pierde. Mai mult, pe 23 iunie, noul primar al Capitalei anunţa că pasajul nu va fi gata la termenul prevăzut – 30 iunie, dar că gradul de finalizare al lucrărilor este de 63% .

Edilul şef a explicat „că aceasta prelungire a fost necesară pentru că lucrările nu s-au finalizat în termenul prevăzut şi, din acest motiv, a fost nevoie să fie semnate o serie de acte adiţionale, pentru care fosta administraţie nu a iniţiat discuţii„, se mai spune în comunicat. Potrivit reprezentaţilor primăriei, „noul termen este acoperitor şi nu vor mai exista alte prelungiri, cel puţin în cazul Arcului de Triumf”.

Totodată, „Gabriela Firea a mai declarat ca în cursul acestei săptămâni va avea loc o sedinţă de lucru în care se vor analiza toate obiectivele de investiţii care au termenul de finalizare depăşit, astfel încât actele adiţionale necesare, precum şi sumele ce trebuie aprobate să fie deblocate, iar lucrarile să poată avansa într-un ritm mai accelerat„.

În acest moment, proiectul de consolidare, restaurare şi conservare Arcul de Triumf, finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2007-2013, axa prioritată 5, este realizat în procent de 90%. Proiectul a fost prelungit până la 30.10.2016 pentru realizarea obiectivelor.

Lucrările la reabilitarea, modernizarea şi echiparea ambulatoriului integrat al Spitalului Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu, finanţat prin POR 2007-2013, axa prioritară 3, au fost recepţionate, iar proiectul a fost prelungit până la 1.11.2016 în vederea indeplinirii tuturor obiectivelor şi indicatorilor proiectului. ASSMB realizează toate activităţile pentru asigurarea functionalităţii proiectului (lucrări pentru realizare racorduri/branşamente pentru energie electrică, amenajări exterioare, obţinerea autorizaţiei de funcţionare şi ISU pentru ambulatoriu)„, mai informează Primăria.

În ceea ce priveşte proiectul „amenajare circuit turistic pe lacurile Floreasca şi Tei (şi zona adiacenta lor)”, finanţat de asemenea prin POR 2007-2013, axa prioritara 5, este realizat în proporţie de 50%,” fiind prelungit până la data de 31.12.2017, în vederea îndeplinirii indicatorilor proiectului şi asigurarea funcţionalităţii acestuia”. 

Cookies