Termenul de depunere a cererilor pentru burse școlare va fi prelungit. Care sunt categoriile de elevi ce primesc burse sociale indiferent de venit

01 feb. 2022
44 Afișari
Termenul de depunere a cererilor pentru burse școlare va fi prelungit. Care sunt categoriile de elevi ce primesc burse sociale indiferent de venit
Termenul de depunerea a cererilor pentru burse școlare va fi prelungit. Categoriile de elevi care primesc burse sociale indiferent de venit

Perioada în care pot fi depuse cererile pentru obținerea unei burse a fost extinsă. Astfel aceasta se prelungește până la data de 14 februarie, nu 7 așa cum fusese anunțat inițial.

Bursele sociale s-au dublat

Sorin Cîmpeanu a emis un ordin de ministru de modificare și completare a ordinului prin care se aprobă criteriile de acordare a burselor școlare. Conform acestuia elevii ce au beneficiat în primul semestru al acestui an școlar de burse sociale vor beneficia de ele și pe parcursul celui de-al doilea semestru. Cuantumul acestora se va dubla, astfel că în loc de 100 de lei elevii vor primi câte 200 de lei pe lună.

Eleviilor ce deja beneficiua de burse li-se adaugă și elevii ce au demonstrat că se încadrează în criterii prin raportare la venitul minim pe economie actualizat pentru anul 2022, adică 1.524 de lei. Venitul minim pe economie a crescut față de anul 2021 când acesta era de 1.386 de lei. Lista documentelor doveditoare a fost de asemenea simplificată. Pentru elevii ce au depus aceste documente în primul semestru nu este necesară depunerea lor încă odată. Acestea sunt valabile pe tot parcursul anului școlar.

Elevii pentru care acordarea bursei nu este condiționată de venit

Elevii care sunt orfani, se află în întreținerea unui singur părinte sau care au fost abandonați de părinți beneficiază de bursă socială. În cazul acestor categorii de elevi, primirea bursei nu este condiționată de venitul lunar al celor ce îi au în întreținere.

O altă categorie ce beneficiază de acest tip de bursă este ce a elevilor din mediul rural ce merg la școală într-o altă localitate față de cea unde locuiesc. Nici în cazul acestor elevi acordarea bursei nu este condiționată de venitul lunar al părinților.

 

Cookies