Terenuri din Sectorul 6, pline de gunoaie și buruieni. Oamenii le cer autorităților să îi someze pe proprietari

06 mart. 2023
3173 Afișari
Terenuri din Sectorul 6, pline de gunoaie și buruieni. Oamenii le cer autorităților să îi someze pe proprietari
Terenuri din Sectorul 6, pline de gunoaie și buruieni. Oamenii le cer autorităților să îi someze pe proprietari | Sursă foto: Facebook-Pentru Sectorul 6

Locuitorii din Sectorul 6 au semnalat că pe anumite terenuri private s-a adunat foarte multă mizerie. Unul dintre acestea este terenul adiacent drumului care duce către Dedeman Ghencea. Acesta este neîngrijit și plin de gunoaie.

Terenuri din Sectorul 6, pline de gunoaie și buruieni

Un bucureștean din Sectorul 6 a posta pe grupul de Facebook „Pentru Sectorul 6” mai multe fotografii în care se pot observa gunoaiele ce s-au strâns de-a lungul timpului pe terenul adiacent drumului ce duce către magazinul de materiale de constricții Dedeman din Ghencea.

De asemenea, bărbatul a spus că aceeași problemă se întâlnește și pe un alt teren din sector. Acesta le cere autorităților să îi someze pe proprietari pentru a igieniza locurile.

Iată mesajul transmis:

Bună ziua,

Terenul adiacent drumului care duce la magazinul Dedeman Ghencea este plin de gunoaie. În aceeași situație se află și terenul dintre Intrarea Mistrețului și Strada Condorului, cu deschidere la Prelungirea Ghencea.

Vă rog, identificați și somați pe cale oficială proprietarul acestor parcele să igienizeze terenul.

Terenuri neîngrijite din Sectorul 6 al Capitalei
Terenuri neîngrijite din Sectorul 6 al Capitalei | Sursă foto: Facebook -„Pentru Sectorul 6”

Poliția Locală Sector 6 a oferit un răspuns

Postarea respectivă a fost văzută de către Poliția Locală a Sectorului 6, iar bucureșteanul a primit un răspuns oficial din partea instituției.

Polițiștii au informat că situația terenului respectiv este una cunoscută și că proprietarul a fost, și va mai fi somat, până când va curăța locul. Pe lângă asta, agenții i-au aplicat și două amenzi în acestuia.

Cunoaștem situația acelui teren, am aplicat în repetate rânduri sancțiuni proprietarului și vom continua să o facem până când va înțelege să intre în legalitate.

Instituția noastră l-a somat de mai multe ori în vederea îngrădirii, igienizării și salubrizării, precum și pentru combaterea buruienii ambrozia și îndepărtarea vegetației spontane, plus depozitarea de deșeuri de natură diversă.

Deoarece nu s-a conformat și nu a dat curs invitației de a prezenta documentele solicitate, acesta a fost sancționat contravențional, într-o primă fază, cu 5.000 de lei, apoi din nou, cu 10.000 de lei.

Polițiștii urmează să meargă într-o nouă verificare la respectivul teren, iar în funcție de ceea ce vor găsi la fața locului se va decide care sunt măsurile legale ce vor fi luate.

Cookies