ARHIVA B365

Videanu, Popoviciu şi Siminel scot la vânzare terenuri de 60 milioane euro

Cele mai mari zece loturi de teren scoase la vânzare în interiorul Bucureştiului în momentul actual însumează o suprafaţă de 119 hectare. Proprietarii acestor loturi se aşteaptă să încaseze din vânzarea lor circa 245 milioane de euro, scrie capital.ro.

Trebuie precizat că o parte dintre aceste fabrici s-a scos pe piaţă numai pentru a demonstra băncilor creditoare că nu se pot vinde, un motiv în plus pentru reeşalonarea datoriilor.

Printre cele mai mari loturi din Capitală scoase la vânzare se regăsesc terenuri deţinute de Adriean Videanu, Andrei Siminel şi Gabriel Popoviciu.

Cel mai mare teren din Bucureşti care îşi aşteaptă cumpărătorii aparţine fabricii Chimopar. Compania Jafco Holding Romania, acţionarul majoritar al Chimopar, a decis scoaterea la vânzare a două loturi de teren care însumează 35,2 hectare, după ce în 2008 a respins oferta francezilor de la Vinci, care intenţionau să cumpere doar 7,2 ha pentru dezvoltarea unui parc de retail. La începutul lunii trecute, producătorul de vopsele Policolor-Orgachim a scos la vânzare 13,8 ha din platforma de pe Theodor Pallady, evaluată la începutul anului la 22 mil. euro (160 euro/mp). Tot pe bulevardul Pallady este şi terenul Chimopar, motiv pentru care ar putea fi evaluat la un preţ similar, rezultând o valoare de 56,3 mil. euro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button