Teren retrocedat din zona parcului „Alexandru Ioan Cuza”, igienizat de voluntari, vineri dimineaţă

de:
24 iul. 2015
0 Afișari
Teren retrocedat din zona parcului „Alexandru Ioan Cuza

Vineri dimineaţă, aproximativ 70 de voluntari, alături de primarul Sectorului 3, au participat la o nouă acţiune de igienizare a zonei retrocedate din parcul „Alexandru Ioan Cuza”.

„Vreau să mulţumesc tuturor voluntarilor care au venit încă de la primele ore ale dimineţii să salubrizăm această zonă. Ne propunem să terminăm acţiunea de igienizare înainte să înceapă căldura. Avem mult de lucru pentru că sunt 12 hectare de teren ce trebuie salubrizate pentru a împiedica transformarea acestui teren într-un focar de infecţie. Zona este proprietate privată şi Primăria Sectorului 3 nu poate interveni direct, însă cu sprijinul voluntarilor terenul este igienizat periodic, de câteva ori pe an. Anul acesta ultima acţiune s-a desfăşurat în luna martie, în cadrul curăţeniei de primăvară. Încercăm să menţinem curat spaţiul acesta, deşi nu este un lucru uşor. Am notificat şi municipalitatea pentru a aplica tratamente de deratizare şi dezinsecţie. Vreau, de asemenea, să fac apel la locuitorii Sectorului 3 pentru a fi mai responsabili şi a păstra curăţenia făcută. Fiecare poate contribui pentru a avea un oraş curat măcar prin menţinerea ordinii din jur”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

În urma acţiunii a fost ecologizată o suprafaţă de 12 hectare, voluntarii strângând deşeuri menajere şi resturi vegetale, care puteau pune în real pericol sănătatea şi siguranţa trecătorilor.

Cookies