Teren de 630 mp în apropierea Lacului Herăstrău, dat în folosinţă Patriarhiei

de:
14 aug. 2020
2 Afișari
Teren de 630 mp în apropierea Lacului Herăstrău, dat în folosinţă Patriarhiei

Conform documentului, darea în folosinţă se acordă Patriarhiei Române pe o perioadă de 49 de ani, iar cheltuielile pentru amenajarea lăcaşului de cult vor fi suportate de către Patriarhie. În situaţia în care în termen de 24 de luni de la data intrării în vigoare a hotărârii nu încep lucrările de investiţii sau imobilul nu este folosit conform destinaţiei prevăzute, hotărârea îşi încetează aplicabilitatea.

Consilierul municipal USR Matei Ţugui a atras atenţia asupra faptului că este vorba despre un spaţiu verde şi a cerut identificarea unul alt teren în vedere edificării lăcaşului de cult.

„Având în vedere că respectivul teren este, în fapt, spaţiu verde – apare şi în Registrul Verde – şi actuala încadrare urbanistică, conform PUG, este L1d, nu considerăm oportun acest teren. Rugăm Municipalitatea să identifice un alt teren potrivit pentru construirea unei biserici. Faţă de 2003 situaţia s-a schimbat, din păcate. Deci nu ne opunem să se construiască o biserică, dar nu considerăm acel teren potrivit. Haideţi să găsim un alt teren”, a spus Ţugui.

Viceprimarul Aurelian Bădulescu l-a întrebat pe liderul grupului PNL, Stelian Bujduveanu, cum va explica electoratului că partenerii de alianţă „nu vor da bani la biserici şi nu vor să dea nimic la biserica strămoşească”.

„Să le explicaţi că, mâine-poimâine, când o să trebuiască să votaţi în continuare proiectul Catedrala Neamului şi toate nevoile Sfintei Biserici, nu veţi fi lăsaţi de partenerii dumneavoastră de coaliţie. Adică unde mai este liberalismul lui Brătianu?”, a întrebat el.

„Grupul PNL va vota acest proiect, eu unul susţin acest proiect. Dacă există colegi care au altă dorinţă, nu este de blamat acest lucru. Ca toate partidele din România, avem dreptul la opinii diferite pe acest subiect”, a spus Bujduveanu.

Imobilul-teren situat în str. Gârlei a mai făcut obiectul unei hotărâri de Consiliu General, în 13 februarie 2003, privind atribuirea acestui teren în folosinţa gratuită a Patriarhiei.

„Din datele deţinute şi din corespondenţa purtată cu Patriarhia Română – Arhiepiscopia Bucureştilor, protocolul de predare-primire nu a fost încheiat, fapt pentru care ne-am adresat Direcţiei Juridic, în vederea emiterii unui punct de vedere. Serviciul Legislaţie, din cadrul Direcţiei Juridic, ne-a comunicat că este necesar a se abroga HCGMB nr. 43/13.02.2003 şi a se iniţia o nouă hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti”, prevede referatul de aprobare ataşat proiectului.

Cookies