Terasele din Centrul Vechi vor rămâne deschise până la 4.00 dimineaţa

de:
04 mart. 2013
Terasele din Centrul Vechi vor rămâne deschise până la 4.00 dimineaţa

Luni, primarul general a emis o dispoziţie care prevede ca barurile şi restaurantele din Centrul Istoric să îşi poată ţine deschise terasele până la ora 4.00, în perioada 15 martie – 15 noiembrie. Potrivit acluiaşi act normativ, muzica şi spectacolele live sunt permise pe terase doar până la ora 22.00, iar organizarea de nunţi, botezuri şi alte evenimente festive private este interzisă pe terasele sezoniere.

„Având în vedere că organizarea şi funcţionarea teraselor sezoniere amplasate în Centrul Istoric Bucureşti necesită o reglementare urgentă – ţinând cont că acestea vor fi amplasate începand cu data de 15 martie -, şi pentru a debloca activitatea agenţilor economici din aceasta zonă, Primarul General, Sorin Oprescu, a emis Dispoziţia nr.194/04.03.2013, care permite desfăşurarea în conditii legale a activităţilor comerciale (terasele sezoniere) în perimetrul centrului istoric”, se arată într-un comunicat de presă remis de Primăria Capitalei.

Reprezentanţii PMB mai spun că era imperios necesară emiterea unui act care să impună o serie de norme, care să organizeze, în condiţiile legii, desfăşurarea activităţilor într-un nucleu turistic european precum Centrul Vechi, întrucât „unul dintre obiectivele Municipalităţii îl reprezintă dezvoltarea turismului şi promovarea activităţilor culturale”.

Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea teraselor sezoniere în perimetrul Centrului Istoric nu a întrunit numărul de voturi pentru a fi adoptat în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti, din data de 25 februarie 2013.