Terapie prin dans și artă, expoziția emoționantă a unor copii deosebit de talentați, ne așteaptă în weekend în București

09 nov. 2023
105 Afișari
Terapie prin dans și artă, expoziția emoționantă a unor copii deosebit de talentați, ne așteaptă în weekend în București
Terapie prin artă, expoziția emoționantă a unor copii cu nevoi speciale, ne așteaptă în weekend în București

O expoziție impresionantă, cu lucrări realizate de copii cu cerințe educaționale speciale, se deschide în ziua de 12 noiembrie, de la ora 15:00, la Hotel Caro-Fabrica din București. Copiii au participat la atelierele de art – terapie, susținute de Asociația Entuziart la Școala Profesională Specială „Sf. Nicolae” din București, prin intermediul art terapeutului și psihoterapeutului Oana Dorneanu, iar creațiile lor vor putea fi admirate gratuit în perioada 12 – 14 noiembrie, în intervalul 10.00 – 18.00.

Foto credit: Luciana Gingărașu.

Art-terapia, o metodă spectaculoasă de a crește stima de sine a copiilor cu nevoi speciale

“Expoziția „Practici expresiv-creative pentru neurodiversitate” prezintă talentul artistic unic al copiilor cu tulburări din spectrul autist și diferite dizabilități și îndeamnă publicul larg să afle mai multe despre conceptul de art-terapie și modul în care metoda poate fi aplicată. Astfel, societatea poate contribui la creșterea stimei de sine a copiilor prin expunerea și încurajarea lucrărilor lor, asigurându-le accesul în mediul cultural. Cei mai mulți dintre acești copii cu nevoi speciale trăiesc, în prezent, cu depresie, anxietate, ADHD, tulburări de dezvoltare sau tulburări de comportament”, anunță organizatorii.

Foto credit: Luciana Gingărașu.

Un moment muzical live va acompania evenimentul

Galeria a creat un cadru atractiv în care, pe lângă lucrările copiilor și experimentarea unor perspective unice asupra lumii prin intermediul operei lor, vizitatorii sunt invitați să experimenteze și alte metode inedite de terapie prin artă cu un moment muzical care va acompania live vizionarea expoziției, asigurat de Perfect Duo, un atelier de experimentare a picturii, precum și un atelier de mișcare. Atelierele vor fi facilitate de art terapeuții Asociației Entuziart împreună cu studenții de la Universitatea București.

Foto credit: Luciana Gingărașu.
Copiii au participat la ateliere de dans contemporan, terapie prin tango

Pe 31 octombrie, la Centrul Național al Dansului din București a avut loc și spectacolul performativ, experiențial, alături de beneficiarii celei de-a doua laturi a proiectului – persoanele afectate de Boala Parkinson și aparținătorii lor “Performing ParkinsOn Dance”, menit să atragă atenția publicului asupra afecțiunii, nevoilor dar și potențialului dansului în ameliorarea simptomelor acestei particularități neurologică. Pe durata derulării „Practici expresiv-creative pentru neurodiversitate”, copiii au participat la ateliere de dans contemporan, susținute de coregrafa Irina Marinescu, și de tango, alături de dans terapeutul Loredana Larionescu și de profesorul de tango Paolo Profeti.

Expoziția face parte din Proiectul „Practici expresiv-creative pentru neurodiversitate”, co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București acasă 2023. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB.

Parteneri: Centrul Național al Dansului București, Clinica Neuristica, Asociația ”Mai puternici decât boala Parkinson”, Școala Specială Sf. Nicolae, Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 1, Universitatea București

Cookies