Tentativă de fraudă în numele Kaufland. Clienții sunt sfătuiți să ignore o campanie falsă în mediul online

26 mai 2022
376 Afișari
Tentativă de fraudă în numele Kaufland. Clienții sunt sfătuiți să ignore o campanie falsă în mediul online
Tentativă de fraudă în numele Kaufland. Clienții sunt sfătuiți să ignore o campanie falsă în mediul online. Sursa foto: Kaufland România

Kaufland România îi sfătuiește pe clienți să nu cadă în plasă. În mediul online a apărut o tentativă de fraudă care se folosește de numele și logo-ul companiei.

Tentativă de fraudă în numele companiei Kaufland România

Kaufland îi avertizează pe clienți în legătură cu o tentativă de fraudă prin intermediul unei oferte false în mediul online sub forma: „Kaufland celebrează cea de-a 54-a aniversare de cadouri limitate la tombolă!”.

Atât numele, cât şi logo-ul Kaufland România au fost folosite în mod fraudulos şi abuziv în cadrul unei campanii online false. Această campanie urmărește inducerea în eroare a publicului.

Despre ce este vorba în această campanie falsă:

  • Clienții sunt invitați să acceseze un chestionar și să răspundă la 4 întrebări despre Kaufland, iar la final li se promite că vor primi la final un card cadou în valoare de 2.000 de lei.

Astfel, în mediul online circulă următorul mesaj:

Kaufland celebrează cea de-a 54-a aniversare de cadouri limitate la tombolă! Prin chestionar, veți avea șansa să obțineți Un card cadou în valoarea de 2000 lei.

Nu accesați aceste linkuri

Mesajul îi redirecționează pe utilizatori către următoarele linkuri: mugualty.top/kaufland-de, silencetribute.top/kaufland-de, luncheonlimp.top/kaufland-de, telleringral.top/kaufland-de, falsehorfume.top/kaufland-de și ministerialseduce.top/kaufland-de.

Kaufland România le transmite clienților că acest mesaj nu aparține companiei şi îi sfătuiește să nu participe la astfel de concursuri și să nu acceseze aceste linkuri.

„Kaufland România respinge categoric asemenea modalități de promovare. Totodată, Kaufland ia toate măsurile necesare pentru a împiedica răspândirea acestei tentative de fraudă”, transmite Kaufland.

Ofertele și toate concursurile oficiale organizate de companie pot fi găsite pe site-ul oficial, AICI sau pe canalele oficiale de social media.

Sfaturi generale

Cum se pot proteja internauții de atacatorii cibernetici:

  • Nu accesați linkuri ce provin din surse necunoscute sau care par dubioase.
  • Nu oferiți date cu caracter personal, date financiare sau date de autentificare care vă sunt cerute în mediul online.
  • Verificați cu atenție dacă mesajele sunt scrise corect din punct de vedere gramatical. În cele mai multe cazuri atacatorii cibernetici folosesc instrumente de traducere ce nu adaptează textele.
  • În situația în care ați oferit deja date financiare sau date ale cardului este recomandat să luați legătura cu banca într-un timp cât mai scurt posibil.
Cookies