Tenisul românesc a căzut în anonimat (P)

26 apr. 2021
13 afișări
Tenisul românesc a căzut în anonimat (P)

Echipa Națională feminină de tenis a României a pierdut, din nou, un meci important, înaintea căruia au fost numeroase declarații optimiste și planuri frumoase. Româncele, fără vedeta Simona Halep în echipă, a fost bătută chiar la Cluj de formaţia Italiei, cu 3-1. Meciul a contat în play-off-ul Grupei Mondiale a competiţiei Billie Jean King Cup.

Punctul victoriei italiene a fost adus de Elisabetta Cocciaretto care a învins-o pe Mihaela Buzărnescu cu 7-5, 7-6 (5).

Mihaela Buzărnescu (32 ani, locul 137 WTA) s-a văzut învinsă la capătul unui meci epuizant de două ore şi 42 de minute, după ce cu o zi înainte jucase peste trei ore (3 h 07 min).

Românca a început destul de greu meciul şi a fost condusă de Cocciaretto (20 ani, 111 WTA) cu 3-0. Buzărnescu şi-a găsit ritmul şi a redus din diferență. După mai multe tentative eşuate, a egalat, 5-5. Dar apoi Mihaela nu a făcut cel mai bun joc şi mai tânăra jucătoare italiană a reuşit să câștige setul pe serviciul româncei (7-5), după o oră şi 20 de minute de luptă.

În setul al doilea, cele două jucătoare și-au câștigat serviciul fiecare, până în tiebreak, unde românca a luat primul punct, dar a pierdut patru la rând. Buzărnescu a reuşit egalarea, la 4-4 şi 5-5, dar Cocciaretto a făcut ultimele două puncte şi a obţinut victoria în meci.

În primele meciuri din confruntare, Elisabetta Cocciaretto a întrecut-o pe Irina Maria Bară cu 6-1, 6-4, iar Martina Trevisan a învins-o dramatic pe Mihaela Buzărnescu, cu 6-2, 2-6, 7-6 (5). Apoi, Elena Gabriela Ruse a învins-o pe Jasmine Paolini, cu 1-6, 6-3, 6-4.

De remarcat un moment important pentru tenisul în România, cel al debutului Monicăi Niculescu în calitate de căpitan al echipei noastre, în locul lui Florin Segărceanu.

România și Italia s-au întâlnit până acum de trei ori, la nivel de echipe naționale feminine de tenis, Italia având 2-1 în meciurile directe. În primul meci, Italia se impunea în 1975, în turul secund al Grupei Mondiale, cu 2-1, la Aix-en-Provence (Franţa), perechea Virginia Ruzici/Mariana Simionescu aducând punctul echipei noastre. Singura victorie a României s-a înregistrat în 1978, la Melbourne, în primul tur al Grupei Mondiale, cu 2-1, victoriile fiind obţinute de Virginia Ruzici şi de perechea Ruzici/Simionescu. Ultima confruntare a avut loc în 1997, la Bari, Italia învingând cu 2-1 în primul tur al Grupei I a zonei Europa/Africa. Alina Tecşor obţinea singura victorie a echipei noastre.

Așa cum spuneam, România nu s-a putut baza în această întâlnire pe Simona Halep, numărul trei mondial, dar nici pe Patricia Ţig (63 WTA), ambele accidentate. De asemenea, prima jucătoare de top a Italiei, Camila Giorgi (81 WTA), a fost testată pozitiv la COVID-19.

România va evolua anul viitor în Grupa 1 a zonei Europa-Africa a competiţiei.

Căpitanul jucător al echipei naţionale feminine a ţării noastre, Monica Niculescu, a declarat că aşa cum a promis, România a luptat până la ultimul punct deşi a fost învinsă cu 3-1 de Italia în play-off-ul Grupei Mondiale a competiţiei Billie Jean King Cup.

 

Cookies