Tendințe: Cele mai căutate locații de nuntă în 2019

de:
01 mart. 2019
1 Afișari
Tendințe: Cele mai căutate locații de nuntă în 2019

În primul rând, și cel mai important, alege o dată estimativă pentru nuntă. Este iarnă? Atunci poate grădinile nu sunt cele mai potrivite opțiuni pentru tine. Vrei să ai parte de căldură și soare? Atunci neapărat trebuie să incluzi pe lista de posibilități restaurantele cu piscină. Ia în calcul faptul că aceste locații se rezervă cu 8-12, uneori 18 luni înainte, deci fi rapidă, mai ales în cazul ballroom-urilor sau restaurantelor în weekend-urile de vară. 

În al doilea rând, trebuie să înțelegi că locul pe care îl vei alege va influența numărul de invitați pe care îi poți invita, tema nunții, detaliile stilistice (culori, decorațiuni, mărturii, etc.). Poți începe cu locația perfectă, apoi să organizezi nunta în funcție de ce ai rezervat, fie poți începe cu tema și/sau numărul de invitați, și să îți alegi localul care se potrivește acestor condiții. 

Un detaliu important pe care trebuie să îl iei în calcul este localizarea, în mod special apropierea față de biserică, asta dacă cununia religioasă va avea loc în aceeași zi și imediat după va avea loc recepția. O altă variantă este să împuști doi iepuri dintr-o lovitură și să faci cununia religioasă și petrecerea în același loc (conacele sau castelele sunt locuri potrivite pentru acest tip de aranjament). Oriunde ai alege, asigură-te că invitații știu clar unde trebuie să ajungă și cum. 

În orice caz, trebuie să aloci o mare parte din buget și timp procesului de alegere, mai ales pentru că ai atâtea opțiuni la dispoziție: poate să fie în orașul în care locuiești, în cel natal, sau într-un loc deosebit în afară mediului urban. Deci poate fi un simplu restaurant, sau un cort încălzit, o pensiune sau conac la munte, pe plajă, într-un hambar și multe alte locuri. 

Acum că am stabilit aceste detalii, haideți să descoperim cele mai căutate locații de nuntă în 2019! 

Hotel 

Hotelurile sunt o opțiune perfectă pentru cuplurile care trebuie să acomodeze multe rude din afara orașului. Puteți să stați toți în același hotel și să economisiți timp și bani pe transport. În plus, hotelurile dispun de o varietate mare de săli, spații, decorațiuni pentru evenimente, deci ai o mulțime de oportunități de utilizare a spațiului și de decorare, și poți economisi și în această parte. Un alt beneficiu important este experiența angajaților-aceștia sunt obișnuiți să ofere servicii pentru grupuri mari de persoane și probabil au organizat zeci, dacă nu sute, de nunți anterior, deci cu siguranță această experiență îți va oferi încrederea că ești pe mâine bune și pricepute. Însă recomandarea noastră este să stabilești clar de la început termenii din contract-pot apărea costuri extra de care să nu fi conștientă la început sau poți avea restricții care îți pot încurca planurile de decor sau aranjare mese. 

Ballroom 

Acest tip de spațiu se rezumă la o sală de dimensiuni mari, care este creată și folosită special pentru evenimente de acest fel, fiind recomandată cuplurilor cu o listă extinsă de invitați. Un ballroom poate oferi toate serviciile necesare unui eveniment major, și vei descoperi că opțiunile de decor sunt potrivite unei nunți (mese, scaune, mocheta trafic intens, lumini, sonorizare, etc.). Dacă nu îți dorești să îți bați capul cu toate detaliile unei nunți, închirierea unui ballroom cu toate serviciile de rigoare incluse într-un pachet complet va fi de ajuns. 

Hambar / Casă rustica 

Una dintre cele mai noi tendințe în domeniu este folosirea unui hambar. Pe lângă aspectul inovator al unei astfel de locații, hambarul reprezintă un loc relaxat și într-un mediu mai natural în care poți petrece alături de cei dragi. În plus, garantăm că va arăta senzațional în poze, mai ales dacă se va decora conform trendurilor internaționale (luminițe, ghirlande de flori, lumânări în borcane, etc.). O variantă perfectă pentru cuplurile care nu își doresc o nunta elegantă sau formală, ci vor că ei invitații lor să se simtă în largul lor.

Parc / Grădină 

Grădina poate fi un spațiu minunat pentru o nuntă. Pe lângă frumusețea naturală pe care o oferă, aceasta nu necesită mult efort în amenajare, deci vei putea economisi. Însă ai grijă: îți recomandăm să ai rezervată și o locație interioară, în cazul în care vremea nu ține cu tine și vei avea parte de ploi sau frig. Ai grijă să menționezi și pe invitație genul de locație și eventual un dress code, e posibil să ai plângeri ulterior din partea doamnelor care au purtat tocuri. 

Conac 

Un alt trend care a explodat în ultimii ani, mai ales în rândul vedetelor autohtone (Laura Cosoi și Adela Popescu, printre ele), este folosirea unui conac sau castel ca și locație de nuntă, atât pentru recepție, cât și pentru cununia religioasă. Cel mai probabil va fi mai costisitor, însă vei avea parte de un spațiu superb, extins (interior și exterior), cu opțiuni minunate de decor și fotografie. În plus, multe oferă și locuri de cazare, deci poți da check și acestui punct de pe listă. 

Restaurant 

O variantă populară de locație în rândul nuntașilor din România este restaurantul. Se închiriază ușor, de obicei este în oraș și se poate ajunge și pleca ușor de acolo. Majoritatea oferă servicii de catering (și decor, dacă nu sunt pretenții majore) la un preț rezonabil. Din nou, oferă un avantaj în rândul servirii, pentru că angajații servesc zilnic grupuri mari de oameni, însă poate avea limitări de spațiu și decor. Înainte să închiriezi un restaurant, uită-te atent la condiția mobilierului, dacă are sau nu mocheta sau parchet de trafic intens, fă o degustare de meniu și asigură-te că tot spațiul va fi al tău (nu vor accepta persoane din exterior, dacă au spațiu destul de mare). 

Alte spații deosebite 

Există câteva locații în România, precum Domeniul Stirbey din Buftea sau Pădurile Regale din Corbeanca, care oferă spatii extinse pe care le poți amenaja pe propriul plac. Poate fi un hangar, poate fi un cort încălzit, poate fi o gradină, posibilitățile nu sunt limitate. Astfel de locații perfecte pentru cuplurile care vor o nuntă deosebită, care au dorințe specifice in ceea ce privește decorarea, însa poate fi costisitor (mai ales in cazul hambarului sau a conacului), de aceea va trebui sa aloci un buget mai mare pentru decorațiuni si mobilier, dar va fi o nuntă de neuitat. 

Spune-ne părerea ta ! Ce fel de locație îți dorești pentru nuntă?

Cookies