Temperaturile cresc ușor în București și-n țară. Cum va fi vremea de Paște

21 apr. 2022
114 Afișari
Temperaturile cresc ușor în București și-n țară. Cum va fi vremea de Paște
Temperaturile cresc ușor în București și-n țară. Cum va fi vremea de Paște. Sursa foto: Pixabay

Temperaturile sunt în creștere joi, atât în București, cât și-n țară. Meteorologii ne spun cum va fi vremea în weekend, de Paște.

Temperaturile cresc ușor în București și-n țară

Valorile termice sunt în creștere ușoară joi, față de ziua de miercuri, mai ales în sudul și în vestul României. Temperaturile maximă din țară se vor încadra joi între 9 și 18 grade Celsius, iar temperaturile minime se vor încadra între -2 și 7 grade Celsius.

Cerul va fi variabil, iar înnorări temporare şi ploi vor apărea pe arii restrânse în partea de est şi nord-est a țării. La munte, temporar, vor apărea precipitaţii slabe. Vântul va fi prezent și va sufla moderat, iar ușoare intensificări vor apărea în nord-vestul, centrul și sud-vestul țării, cu viteze de până la 40-50 kilometri pe oră.

Vremea se încălzește în București, iar temperaturile se apropie de normalul perioadei, dar dimineaţa încă va fi rece. Temperatura maximă va fi de 17-18 grade Celsius, iar cea minimă de 4-5 grade Celsius. Cerul se menține variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Cum va fi vremea de Paște

Vremea de Florii a fost rece și ne-a adus ploi, dar iată că meteorologii vin cu vești bune în ceea ce privește prognoza meteo de Paște.

Directorul ANM, Elena Mateescu, anunță o vreme frumoasă în weekend, de Paște. Sâmbătă, în România, valorile termice vor fi cuprinse între 5 și 10 grade, până la 23-24 de grade Celsius în sud-estul țării. În București se vor înregistra 22-23 de grade Celsius.

Duminică, de Paște, temperaturile vor fi mai ridicate și sunt șanse să ajungă la 25-26 de grade Celsius, local în zona de sud, sud-est, sud-vest a ţării.

Și de 1 Mai, vremea se anunță frumoasă. În țară, temperaturile vor fi cuprinse între 20 și 25 de grade, iar în București posibil să se înregistreze 24-25 de grade Celsius. La Constanța vor fi cuprinse între 18 și 20 de grade, iar la Predeal 14-16 grade Celsius, a declarat Elena Mateescu, director ANM pentru Antena 3.

Cookies