Temperaturi sub media perioadei. PROGNOZA METEO 22-24 AUGUST în București, la mare și la munte

de:
21 aug. 2014
1 Afișari
Temperaturi sub media perioadei. PROGNOZA METEO 22-24 AUGUST în București, la mare și la munte

VREMEA ÎN BUCUREȘTI 22-24 august

În capitală, vineri, soarele şi norii împart cerul în mod egal, şi nu prea e rost de ploaie, până la căderea serii. Temperatura va fi mai scăzută, o maximă în jurul valorii de 28 de grade.

Sâmbătă, ploile vin în reprize, însoţite de tunete, fulgere şi vânt. Temperatura mai scăzută faţă de vineri va fi de 25…26 de grade sub media aceastei date cu aproximativ 3 grade.

Duminică, în Capitală, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi trecător ploi de scurtă durată. Maxima se va situa în jurul valorii de 28 de grade.

VREMEA LA MUNTE 22-24 august

La munte, norii şi ploile se concetrează astăzi în Carpaţii Meridionali, unde după cum spun meteorologii, se pot cumula peste 20 l/mp în intervale scurte de timp. Vântul se va intensifica pe timpul ploilor, se vor semnala descărcări electrice şi vor fi condiţii pentru grindină. Temperatura va fi în scădere faţă de ieri. Vor fi 17 grade la Sinaia şi Semenic, 18 la Păltiniş, 20 la Predeal şi Stana de Vale şi 14 grade pe Ceahlău Toaca.

Sâmbătă, instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi vor fi averse pe arii mai extinse tot în Carpaţii Meridionali, unde din nou se pot strânge cantităţi însemnate de apă. Şi duminică vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura nu va avea schimbări semnificative în aceste două zile – maxime de 19…20 de grade în staţiunile de pe Valea Prahovei, cam aceaşi temperatură şi la Păltiniş, iar la Stâna de Vale vor fi 20 de grade sâmbătă şi aproximativ 17 grade duminică.

VREMEA LA MARE 22-24 august

La mare, vremea rămâne frumoasă şi vineri. Soarele domină atmosfera de final de vară, iar vântul va sufla de la slab spre moderat. Vor fi 27 de grade la Mangalia, 28 la Neptun, Gura Portitei, Navodari. Apa mării este în continuare caldă şi are o temperatură cuprinsă între 24 şi 27 de grade. În week-end vremea va fi schimbătoare, dar normală sub aspect termic. Instabilitatea atmosferică se manifestă prin ploi scurte de vară, însoţite de fenomene electrice şi de intensificări ale vântului – aşadar va fi şi soare, dar şi câteva reprize de ploaie. Temperatura este în scădere, astfel valorile maxime vor fi cuprinse între 25 şi 27 de grade. Temperatura apei mării nu variază prea mult, şi va fi de aproximativ 24…25 de grade.

PROGNOZA METEO REGIUNI 22-24 august

În regiunile intracarpatice vremea va fi plăcută din punct de vedre termic. Valori termice absolut agreabile – maxime de 26 de grade în Timişoara, 25 de grade la Oradea şi Baia Mare, 26 de grade la Bistriţa şi Sibiu şi 25 de grade la Braşov. În sudul şi estul Transilvaniei vor mai fi averse şi descărcări electrice, iar în rest cerul va deveni variabil. În sudul ţării, vremea se răcoreşte şi devine instabilă. Maximele termice de astăzi sunt cu până la 5 grade mai scăzute faţă de ieri: 30 de grade la Craiova şi Râmnicu Vâlcea, 31 de grade la Giurgiu şi Călăraşi şi 28 de grade în Buzău. Înnorările se vor accentua şi vor fi ploi ce pot avea şi caracter torenţial în dealurile subcarpatice şi la munte, iar după lăsarea serii local şi în rest. Este posibil să cadă grindină, iar vântul se va intensifica pe timpul ploilor.

În Dobrogea chiar dacă se mai adună norii, ziua se anunţă în general frumoasă şi caldă. Se vor strânge în termometre 29 de grade la Constanţa şi 30 de grade la Tulcea. Averse şi descărcări electrice sunt posibile cel mai probabil spre seară şi noaptea. Vremea se răceşte semnificativ în Moldova, unde astăzi vor fi maxime de numai 19 grade în nord la Suceava, 23 de grade în Bacău şi 26 de grade la Focşani. Cerul va prezenta înnorări temporare şi mai ales în dealurile subcarpatice şi la munte, vor mai fi averse şi descărcări electrice.

Sâmbătă aversele nu ocolesc aproape nici o regiune a ţării, dar ocupă suprafeţe mai mari din jumătatea de sud. Sunt ploi de vară, însoţite de fenomene electrice şi de scurte intensificări ale vântului. Izolat se vor cumula cantităţi însemnate de apă şi nu este exclus să cadă grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 de grade în depresiuni şi cel mult 29 de grade în extremitatea de sud – aşadar răcoare în aproape toată ţara.

Nici capitală nu este ocolită de ploaie – aceasta vine în reprize, însoţite de tunete, fulgere şi vânt. Temperatura mai scăzută faţă de astăzi va fi de 25…26 de grade sub media aceastei date cu aproximativ 3 grade.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi în ultima zi a săptămânii. În vest, centru, nord şi la munte, soarele va şi scump la vedere şi vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat cantităţile de apă vor fi însemnate şi se menţin condiţiile de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 grade în Dealurile de Vest şi 29, posibil şi 30 de grade în Câmpia Română. 

Sursa: realitatea.net

Cookies