Temperaturi record în România, inclusiv la București. Unde va fi cel mai cald zilele astea

14 feb. 2022
436 Afișari
Temperaturi record în România, inclusiv la București. Unde va fi cel mai cald zilele astea
Temperaturi record în România, inclusiv la București. Unde va fi cel mai cald zilele astea

Vremea va fi deosebit de caldă în România, săptămâna aceasta. Valorile vor ajunge și la 18 grade Celsius în mai multe regiuni ale țării.

Unde va fi cel mai cald zilele astea

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie spune cum va fi vremea în următoarea perioadă.

Directorul ANM a vorbit despre zonele țării unde va fi cel mai cald. 15 grade Celsius se vor înregistra mai ales în partea de vest, sud, sud-est şi chiar şi estul ţării, atât săptămâna aceasta, cât și la începutul săptămânii viitoare, până la data de 23 februarie.

Aceste temperaturi sunt peste cele normale față de data din calendar.

Vor exista intensificări ale vântului pe parcursul zilei de joi. Vântul va înregistra rafale de peste 100-120 kilometri pe oră, la altitudini mari. Zăpada va fi viscolită, iar vizibilitatea va fi redusă.

În zonele mai joase de relief vântul va înregistra viteze de 45-55 kilometri pe oră și izolat rafalele vor depăși 60 de kilometri pe oră, a declarat directorul ANM pentru antena3.ro.

Tot joi, în partea de vest, centru şi nord a României vor apărea precipitații predominant sub formă de ploaie. Pe timpul nopții în Maramureș, Transilvania și Moldova sunt șanse să apară lapoviță şi ninsoare.

Joi, în zonele montane, vor apărea precipitații sub formă de ninsoare și vor fi asociate cu intensificări puternice ale vântului.

Temperaturi record în România, inclusiv la București

Cu toate acestea, Elena Mateescu, directorul ANM, spune că temperaturile înregistrate în această perioadă caracterizează o vreme de primăvară.

Meteorologii trag un semnal de alarmă și avertizează că lipsa zăpezii din București reprezintă o consecință a crizei climatice. În 50 de ani vor mai fi doar episoade rare cu ninsoare.

„Statistic vorbind, ele vor fi din ce în ce mai rare, pe măsură ce continuă și se accelerează această cursă a încălzirii globale.”, a declarat climatologul Roxana Bojariu.

În urmă cu 10 ani, Capitala se afla sub cod portocaliu de ninsori, iar în prezent, nu există niciun fulg de zăpadă.

Cookies