Temperaturi mari pentru această perioadă și ploi, în București. În weekend se mai răcește. PROGNOZA

de:
22 ian. 2015
0 Afișari
Temperaturi mari pentru această perioadă și ploi, în București. În weekend se mai răcește. PROGNOZA

VREMEA IN BUCURESTI

Deşi pentru joi meteorologii anunţă o zi cu cer înnorat şi trecător îşi fac apariţia ploi slabe, burniţă şi ceaţa, mai ales la începutul zilei, va fi totuşi destul de cald pentru data din calendar, cu o maximă de 5…7 grade.

Vineri este o vreme caldă pentru această dată, cu o maximă de 10….11 grade, în condiţiile în care cerul va fi înnorat şi va ploua, mai ales seara şi noaptea, după ce în orele dimineţii vor fi condiţii de ceaţă. În plus, vântul începe să sufle cu putere.

Prima zi de weekend aduce o vreme închisă şi în răcire uşoară. Temporar va ploua, iar vântul nu se domoleşte. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade.

VREMEA ÎN ȚARĂ

Joi, în cea mai mare parte a ţării valorile termice se vor situa în continuare mult peste mediile climatologice ale datei. În regiunile intracarpatice cerul va fi înnorat şi local va ploua în nord-vest, iar ceaţa se va semnala izolat, cu precădere în orele dimineţii. În sud şi în est, în special în prima parte a zilei vor fi nori joşi şi ceaţă, asociate pe arii restrânse cu burniţă sau ploi slabe. Vântul rămâne mai nervos în sudul Banatului şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2…3 grade în Moldova şi 13…14 grade în Dealurile de Vest

Vineri, în cea mai mare parte a ţării vremea va fi în continuare mult mai caldă decât în mod obişnuit în a doua decadă a lunii ianuarie, dar şi în general închisă. Va ploua pe arii extinse în Banat şi Oltenia, unde se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate. Ploi locale vor fi în Crişana şi Maramureş, iar seara şi noaptea acestea se extind şi în Muntenia şi Transilvania, în timp ce în rest se cad numai izolat. Nu scăpăm de ceaţă şi burniţă nici în vineri, acesta urmând a fi prezentă în est şi sud-est, în special în prima parte a zilei. Vântul începe să prindă putere în mare parte din ţară, dar mai cu seamă la munte şi prin regiunile sudice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 grade in Moldova şi 14 grade în sud-est.

PROGNOZA METEO. Deşi sâmbătă valorile termice vor marca o scădere faţă de intervalul precedent, vremea va fi caldă pentru această dată, în cea mai mare parte a teritoriului. Cerul va fi mai mult noros şi vor fi precipitaţii pe arii extinse. Vor predomina ploile, dar în jumătatea de nord a Moldovei vor fi lapoviţe şi ninsori. În zona de munte sunt aşteptate mai ales ninsori şi izolat cantităţile de precipitaţii pot fi mai însemnate. Vântul continuă să fie mai intens în sudul şi în centrul ţării, dar şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 grad în nordul Moldovei şi 11 grade în Dobrogea şi sud-estul Munteniei.

PROGNOZA METEO. Ziua de duminică şi primele zile ale săptămânii viitoare vor veni cu o vreme în general închisă în toate regiunile, dar şi cu temperaturi în scădere, aşa că regimul termic urmează a se apropia treptat de mediile climatologice ale sfârşitului de ianuarie în cea mai mare parte a ţării. Temporar vor fi precipitaţii, predominant ninsori în vest, centru şi nord şi mixte în restul teritoriului, iar la munte va ninge. Până atunci încheiem săptămâna cu maxime termice între 1 şi 9 grade.

Sursa: romaniatv.net

Cookies