Temperaturi cu 7-8 grade mai mari decât normalul perioadei. Cum va fi vremea în București de Crăciun

24 dec. 2021
73 Afișari
Temperaturi cu 7-8 grade mai mari decât normalul perioadei. Cum va fi vremea în București de Crăciun
Temperaturi cu 7-8 grade mai mari decât normalul perioadei. Cum va fi vremea în București de Crăciun

Într-un scenariu perfect, am fi avut un Crăciun alb, plin de zăpadă, și ne-am fi dus să ne dăm cu sania în parcuri. Însă din păcate sau fericire (depinde pe preferințele fiecăruia), anul acesta nu vom avea parte de zăpadă de Crăciun.

Anul acesta de Crăciun, avem parte de temperaturi cu 7-8 grade mai mari decât ar fi normal în această perioadă. Cu toate că afară este frig, și avem nevoie de hainele groase ca să nu ne înghețe nasul, este mai cald decât ar trebuii să fie.

Temperaturi cu 7-8 grade mai mari decât normalul perioadei

Cei ce vor să se bucure de zăpadă, sunt nevoiți să meargă după ea la munte, pentru că se pare că zăpada nu vrea să vina la noi. În zonele montane, stratul de zăpadă este perfect pentru schiat, pentru săniuș, sau pentru alte sporturi de iarnă. În București putem încerca eventual să facem un omuleț mic de gheață, cu ce adunam dimineața de pe mașini.

Temperaturile sunt, după cum arată prognozele, destul de mari pentru această perioadă. Astfel, în loc de un Crăciun înzăpezit, vom avea unul însorit. Iată cum va fi vremea în acest weekend, în București.

Vream în București astăzi

Vineri, în ajun de sărbători, cerul o să fie parțial înnorat după cum arată AccuWeather. Deci nici soare nu putem spune ca o să fie. Maxima termică a zilei va ajunge la doar 5 grade Celsius. Nu va ploua, însă dacă mergeți pe undeva aveți grijă la vânt, rafalele vor avea o viteză medie de 43 de km/h.

Pe parcursul nopții de 24 decembrie (când vine Moșul să lase cadourile), temperatura nu scade cu mult, minima termică o să fie de 4 grade Celsius. Cerul se mai înseninează și el, dar vântul rămâne puternic. Rafalele vor avea o viteză medie de 37 de km/h.

Vremea în București sâmbată

În prima zi de Crăciun, se pare că vom avea parte de soare. Cerul o să fie parțial însorit, iar maxima termică a zilei ajunge la 11 grade Celsius. Rafalele de vânt vor avea o viteză medie de 24 de km/h.

În cursul nopții de sâmbătă minima termică ajunge la 2 grade Celsius. Cerul va fi parțial noros, cu toate astea nu vor fi precipitații. Rafalele de vânt vor avea o viteză medie de 19 km/h.

Vremea în București duminică

Duminica, nici iarba nu crește, a doua zi de Crăciun care va fi o zi de relaxare pentru toată lumea, ne întâmpină și ea cu un cer parțial însorit. Maxima termină a zile va ajunge la 7 grade Celsius, iar rafalele de vânt vor avea o viteză medie de 22 de km/h.

În timpul nopții cerul se va înnora. Temperatura va rămâne tot cu plus, minimă temică fiind de 2 grade Celsius. Vântul se mai liniștește în timpul nopții, astfel că rafalele vor avea o viteză medie de 11 km/h.

Cookies