BAZAR

Telespectatorii români care vor rămâne fără Pro TV, dar vor avea Al-Jazeera

Societatea Focus Sat, care deţine platforma de satelit operată de compania UPC România, a notificat Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) că retransmite pe teritoriul României televiziunea Al Jazeera (versiunea în limba engleză), prezentă pe piaţa media românească din anul 2012 doar în reţeaua IPTV (Internet Protocol Television) a Ines Group.

De asemenea, televiziunile muzicale TV Planeta şi Planeta HD, licenţiate în Bulgaria, au notificat CNA că vor fi recepţionate pe teritoriul României.

CNA a cerut Focus Sat să nu mai retransmită programele SC Pro TV SA

Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) au cerut distribuitorului Focus Sat să nu mai retransmită programele SC Pro TV SA, după ce acordul dintre cele două părţi a expirat, iar trustul Pro a cerut sistarea retransmisiei.

‘Am primit o notificare de la Pro TV să încetăm retransmisia canalelor aflate în portofoliul acestora, notificare venită însă pe fondul unor negocieri aflate în curs. Contractul a expirat, e adevărat, însă părţile poartă negocieri dinaintea expirării lui, negocierile sunt în curs, aflându-se în stadiu avansat. Nu au încetat nicio clipă, au fost întâlniri stabilite între părţi atât înaintea notificării primite, cât şi după. (…) Această decizie a Pro TV vine pe fondul anterioarei lor decizii de a ieşi din must carry, deci se înscrie într-un context pe care îl cunoaşteţi, punând presiune cu atât mai mult pe operatorii de cablu’, a declarat Irina Vârlan, director juridic la UPC şi Focus Sat.

Ea a precizat că a fost depusă la CNA o cerere de reactualizare a grilei de programe din care au fost eliminate canalele Pro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button