TELEKOM scoate la vânzare o clădire istorică, simbol al Bucureștiului

de:
25 sept. 2014
39 Afișari
TELEKOM scoate la vânzare o clădire istorică, simbol al Bucureștiului

TELEKOM. Palatul Telefoanelor este scos la vânzare, împreună cu alte două proprietăți imobiliare aparținând Telekom Romania Communications, anunţă YahooNews.

TELEKOM România. Pachetul de proprietăți scos la vânzare de operatorul telecom este format din Palatul Telefoanelor, Clădirea Tandem și un teren situat în strada Matei Millo. Prețul de pornire pentru pachetul imobiliar pornește de la 21,6 milioane de euro.

Palatul Telefoanelor este realizat în stilul art deco și are un teren de 1.893 metri pătrați și o suprafață totală construită la sol de 1.702 metri pătrați.

Proprietatea Tandem are un teren de 5.039 metri pătrați și o suprafață totală construită la sol 2.030 metri pătrați, în timp ce proprietatea Matei Millo se întinde pe 1.783 metri pătrați.

TELEKOM. „Valoarea de piață a pachetului este la nivelul altor proprietăți similare ca dimensiune și relevanță și a fost stabilită de evaluatori independenți. Tranzacția va fi derulată prin intermediul unei licitații, iar câștigătorul va fi entitatea cu cea mai avantajoasă ofertă atât în ceea ce privește prețul, cât și alte condiții relevante în context”, după cum au anunțat reprezentanții companiei.

TELEKOM România. Pentru a participa în licitație, cei interesați trebuie să depună o scrisoare de garanție, însoțită de ofertele lor până la data de 20 octombrie 2014.

TELEKOM România a anunţat că, pentru Palatul Telefoanelor, va urma toți pașii juridici prevăzuți de legislația în vigoare privind monumentele istorice.

Clădirea istorică a Palatului a fost proiectată în 1931, de o echipă formată din trei arhitecți străini, respectiv Louis Weeks, Algz van Saanen şi Walter Froy. Construită pe un schelet de oțel, lucrarea a fost realizată de Uzinele şi Domeniile de Fier de la Reşiţa, construcția fiind finalizată și inaugurată în 1934.

Cookies