FIT CITY

Telefoane de urgenţă la Primăria Sectorului 2 pentru cei autoizolaţi din cauza coronavirusului

Astfel, Primăria Sectorului 2 prin D.G.A.S.P.C. Sector 2 pune la dispoziția locuitorilor săi două linii telefonice pentru a sesiza cazuri de autoizolare și pentru a solicita alimente și produse de igienă, după cum urmează: 021 – 9862 și 021 – 9852.

Programul de lucru este:

· Luni – vineri între orele08.00 – 20.00,

· Sâmbătă – duminică între orele 08.00 – 14.00

De asemenea, D.G.A.S.P.C. Sector 2 a aprobat Procedura privind asigurarea produselor și serviciilor de strictă necesitate pentru persoanele izolate la domiciliu în contextul epidemiei de COVID-19.

2. Persoanele izolate la domiciliu vor beneficia de un pachet de alimente de bază (Anexa nr. 1), un pachet cu produse de igienă (Anexa nr. 2). Produsele din ambele pachete vor deservi necesarul persoanelor pentru un număr de 7 zile.

3. Valoarea totală a pachetelor este prevăzută în Anexele 1 și 2.

4. Produsele vor fi asigurate, la cerere, doar persoanelor autoizolate la domiciliu din Sectorul 2, transmise de către Direcția de Sănătate Publică, precum și de către alte instituții cu atribuții în prevenire și combaterea infectării populației cu CoVid 19

5. O echipă de specialiști din cadrul DGASPC Sector 2, desemnată la nivelul conducerii, va asigura comunicarea telefonică dintre instituție și persoanele care solicită sprijin.

6. Cererile persoanelor autoizolate vor fi centralizate pe zile și vor intra în procedură de lucru în ceea ce privește distribuirea de pachete de alimente și produse igienice.

7. Se va realiza zilnic o centralizare a numărului de persoane care au solicitat ajutor și totodată o centralizare cu privire la numărul persoanelor către au fost distribuite pachete, conform unei programări.

8. Pachetele vor fi depozitate, gestionate și dispuse spre distribuire în teren la persoanele incluse în programul de ajutor la sediul din Șos Pantelimon nr. 301.

9. DGASPC Sector 2 va desemna o echipă care va asigura buna desfășurare a organizării pachetelor și a distribuirii acestora prin intermediul mijloacelor de transport proprii. Echipa va fi compusă din angajați ai DGASPC sector 2 prin Dispoziție a directorului general.

10. Produsele vor fi distribuite de către o echipă compusă din 2 angajați în deplasarea la domiciliul persoanelor în cauză cu două autoutilitare, aflate în dotarea DGASPC Sector 2 și care va fi dezinfectată atât după fiecare livrare cât și la sfârșitul zilei. Distribuirea se va realiza în baza programărilor și în baza unui traseu realizat zilnic.

11. Persoanele care vor distribui pachetele vor purta echipamente de protecție împotriva infectării cu coronavirus conform prevederilor legale.

12. Echipele de distribuire a pachetelor vor contacta telefonic persoanele autoizolate pentru a le comunica ziua și ora la care se vor prezenta la domiciliu și pentru a se informa despre nevoile urgente ale acestora. Pe parcursul deplasării vor purta echipamentele de protecție descrise mai sus și vor dispune de material dezinfectant pentru suprafețele atinse la domiciliul persoanelor. Pachetele vor fi lăsate în fața ușii persoanelor autoizolate. Procedura de livrare nu implică intrarea în locuință sau contactul direct.

13. Finalul fiecărei zile și săptămâni se vor realiza rapoarte scrise cu privire la următoarele aspectele: număr de intervenții, stocuri existente, număr persoane în așteptare etc. care vor fi înaintate Comitetului Local pentru Situații de Urgență Primăria sector 2

14. Se vor respecta toate prevederile legale cu privire la prevenirea și combaterea răspândirii CoVid 19.

ANEXA NR. 1 – ALIMENTE DE BAZĂ/1 PERSOANĂ

1. Valoare pachet 1 persoană adulte = 100 lei fără TVA

· Făina/ 1 kg

· Ulei/ l litru

· Zahar/ 1 kg

· Orez/ 1 kg

· Mălai/ 1 kg

· Sos roșii/ 1 kg

· Fasole uscată / 1 kg

· Paste făinoase/ 1 kg

· Conservă carne/ 3 buc / 300 gr.

· Conserve diverse ( pește, pate de ficat ) 3 buc / aprox. 150 gr

· Biscuiți simpli / 5 pachete / 100 gr

2. Valoare pachet 2 persoane adulte = 180 lei fără TVA

· Făina/ 2 kg

· Ulei/ l litru

· Zahar/ 1 kg

· Orez/ 2 kg

· Mălai/ 2 kg

· Sos roșii/ 2 kg

· Fasole uscată / 2 kg

· Paste făinoase/ 1 kg

· Conservă carne/ 6 buc / 300 gr.

· Conserve diverse ( pește, pate de ficat ) 6 buc / aprox. 150 gr

· Biscuiți simpli / 10 pachete / 100 gr

3. Valoare pachet copil 3 – 10 ani = 50 lei fără TVA

Compot – 1 buc / 800 gr

Lapte praf – 1 buc / 500 gr

Ceai plante – 1 buc cutie cu 20 plicuri

Fulgi de porumb – 1 buc / 1 kg

ANEXA NR. 2 – PRODUSE DE IGIENĂ PERSONALĂ / 1 PERSOANĂ ADULTĂ = 50 LEI FĂRĂ TVA

Pastă de dinti – 1 buc / 50 ml

Șampon – 1 buc / 250 ml

Săpun – 2 buc / 100 gr

Hârtie igienică – 8 role

Saci gunoi – 1 set – 35 l


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button