Tehnologie modernă pentru traficul din București. 19 intersecții vor fi monitorizate printr-un sistem de recunoaștere a numerelor de înmatriculare

29 nov. 2022
782 Afișari
Tehnologie modernă pentru traficul din București. 19 intersecții vor fi monitorizate printr-un sistem de recunoaștere a numerelor de înmatriculare
Tehnologie modernă pentru traficul din București. 19 intersecții vor fi monitorizate printr-un sistem de recunoaștere a numerelor de înmatriculare | Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Administrația Străzilor dorește să cumpere un sistem prin care să monitorizeze traficul din București. Licitația în vederea acestei achiziții a fost deja lansată în SICAP.

Traficul din București, monitorizat printr-un sistem de recunoaștere a numerelor de înmatriculare

Administrația Străzilor a anunțat pe platforma de licitații publice SICAP că dorește să achiziționeze un sistem prin intermediul căruia să monitorizeze traficul rutier din Capitală, conform Agerpres.

Sistemul va fi unul de tip ANRP (Automatic Number Plate Recognition), astfel că acesta va putea înregistra automat numerele de înmatriculare ale mașinilor din trafic. Acesta urmează să fie montat pe căile de acces sau de ieșire din București.

Mai exact, acesta va fi instalat în 19 intersecții ale Capitalei.

Care este valoarea estimată a contractului și până când pot fi depuse ofertele

Pe lângă achiziția propriu-zisă, contractul vizează și instalarea echipamentelor necesare pentru stocarea imaginilor video și monitorizarea acestora. Sistemele necesare vor fi instalate în cadrul dispeceratului autorității contractante.

Conform anunțului publicat în SICAP, valoarea totală estimată a acestui contract este de de 756.302 lei, iar criteriu principal pentru alegerea câștigătorului îl reprezintă prețul cel mai scăzut.

De asemenea, operatorii economici ce se vor înscrie în cadrul acestei licitații au obligația de a prezenta dovada că în ultimii 3 ani, au furnizat produse similare. Valoare minimă a contractelor prezentate de participanți trebuie să fie de 756.302 lei fără TVA.

Licitația urmează să fie desfășurată prin procedură simplificată. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este de 12 decembrie 2022.

Cookies