Țeava parcă spre miezul Pământului din Parcul Moghioroș și stâlpul ca din Pisa, doar că din București

16 mart. 2023
2800 Afișari
Țeava parcă spre miezul Pământului din Parcul Moghioroș și stâlpul ca din Pisa, doar că din București
Țeava parcă spre miezul Pământului din Parcul Moghioroș și stâlpul ca din Pisa, doar că din București. Sursa foto: Facebook - Pentru Sectorul 6

În Parcul Moghioroș a răsărit, din senin, o țeavă pe o alee pietonală, aceasta încurcând trecătorii. O doamnă a postat fotografii în grupul de Facebook „Pentru Sectorul 6” pentru ca autoritățile să soluționeze problema și pentru a avertiza vizitatorii.

O țeavă ieșită din asfalt în Parcul Moghioroș a fost acoperită de un stâlp provizoriu

Din fotografiile postate de I. A. Pușcașu, se observă cum țeava este ieșită în relief, punând în pericol persoanele care merg cu trotineta, bicicleta sau chiar trecătorii care se plimbă în acea zonă. Într-un moment de neatenție, orice persoană s-ar fi putut împiedica, accidentându-se.

De asemenea, trecătorii nu au fost avertizați față de această țeavă la care lucrările sunt în curs de desfășurare prin niciun semn.

Doamna care a făcut postarea a menționat faptul că țeava este periculoasă în special pentru copii:

Bună dimineața!

În Parcul Moghioroș este o țeavă ieșită din asfalt destul de periculoasă, în special pentru copiii care merg cu role, trotinete, biciclete. Este pe aleea care duce spre amfiteatru, aproape de stâlpul cu steagul României.

Mulțumesc!, încheie aceasta postarea.

Țeavă ieșită din asfalt. Sursa foto: Facebook - Pentru Sectorul 6
Țeavă ieșită din asfalt. Sursa foto: Facebook – Pentru Sectorul 6

Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 (ADPDU) a transmis, într-un comentariu la postare, că țeava a rămas de la un stâlp montat rabatabil care a fost deteriorat:

Bună ziua! Vă informăm că pe această alee era montat un stâlp rabatabil care a fost deteriorat și va fi înlocuit imediat. Totodată, trebuie să știți că pentru plimbările cu bicicleta și trotineta există pistă amenajată în acest sens.

Între timp, ADPDU S6 a oferit un update al situației, postând o fotografie tot în secțiunea de comentarii:

UPDATE: Stâlpul rabatabil a fost repus pe poziție provizoriu, până când va fi montat unul nou.

Stâlp rabatabil provizoriu. Sursa foto: Facebook - Pentru Sectorul 6
Stâlp rabatabil provizoriu. Sursa foto: Facebook – Pentru Sectorul 6

Răspunsuri la comentariile adăugate de ADPDU S6 nu au încetat să apară, astfel că oamenii sunt nemulțumiți de cum au fost amenajate pistele pentru biciclete:

Considerați că e ok ca cei mici de 2-3 ani ar trebui să meargă pe pistele de biciclete pe unde trec adulți cu viteză și unde ar fi coadă de biciclete/trotinete dacă toți copiii care ies în parc ar merge pe acolo?, spune M. L.

Pista amenajată e pentru oameni educați, civilizați. În Parcul Dr. Taberei pe pistele de biciclete merg pietonii și pe aleile pietonale, bicicliștii. Civilizație absolută, transmite S. N.

Buna dimi, este imposibil să te plimbi doar pe piste speciale cu trotinetele și bicicletele! Sunt înguste și insuficiente pentru câți copii vin în parc. Dar, apreciez curățenia. O zi ușoară, spune P. I.

Stâlpul venit direct din Pisa la București

În secțiunea de comentarii, un domn a postat o fotografie cu un stâlp de iluminat public din Parcul Marin Preda care era pe punctul de a se dărâma:

Uite lipsă de profesionalism ce făcuse ADPDU Sector 6 în Parcul Marin Preda. Nici măcar nu mi-au acceptat postarea pe grup, mi-au dat reject dupa 4 zile și au motivat că „stâlpul a fost repoziționat”. Între timp, putea să cadă în capul oricui.

Stâlp de iluminat stradal. Sursa foto: Facebook - Pentru Sectorul 6
Stâlp de iluminat stradal. Sursa foto: Facebook – Pentru Sectorul 6

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies