Teatrul Odeon, pregătit cu şase-şapte premiere pentru redeschidere. Vineri va fi primul spectacol

25 ian. 2021
28 Afișari
Teatrul Odeon, pregătit cu şase-şapte premiere pentru redeschidere. Vineri va fi primul spectacol

Teatrul Odeon este pregătit să-şi redeschidă porţile pentru public după relaxarea măsurilor din București. Prima reprezentaţie este spectacolul "Cui i-e frică de Virginia Woolf?", o premieră în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, programat pentru vineri, a transmis Cristian Şofron, managerul instituţiei.

„Teatrul Odeon este pregătit cu şase-şapte premiere, în fiecare weekend vom da câte o premieră şi desigur vom relua şi celelalte spectacole din repertoriu, cele care vor putea fi reluate ţinând cont de condiţiile care probabil vor trebui păstrate.

Suntem pregătiţi. Vineri va fi primul spectacol al nostru, este o premieră în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, „Cui i-e frică de Virginia Wolf?”. Are o distribuţie minunată – Adrian Titieni, Carmen Tănase, Ioana Marcoiu şi Silvian Vâlcu, patru actori importanţi, de generaţii diferite, pe un text important. Este un spectacol care cu siguranţă va fi bine apreciat”, a declarat, pentru Agerpres, Cristian Şofron.

Publicul se întoarce la teatru

El a spus că, deşi varianta de ocupare a sălilor de doar 30% nu poate fi profitabilă pentru teatru, profitul adevărat este reprezentat de întoarcerea publicului la teatru.

„Teatrul nu are cum să fie profitabil, în general. Sigur, din punct de vedere financiar, nu putem să gândim la un profit, profitul este de altă natură şi anume că lumea se va întoarce la teatru, că noi ne vom întoarce pe scenă şi în locurile pe care le avem în teatru”, a mai afirmat Şofron.

Managerul a precizat că nu va renunţa la spectacolele prezentate în online, chiar dacă sălile de teatru vor fi redeschise pentru public.

„Vom continua să existăm şi pe online. E o zonă care, indiferent de cât ne place sau nu, e clar că va trebui păstrată, aşa că da, răspunsul este da, vom continua şi în online”, a mărturisit Cristian Şofron.

Directorul Teatrului Odeon a afirmat că, dintre angajaţii teatrului, un număr de 80 îşi doresc să se vaccineze, iar aproape 20 nu au o opţiune clară.

„80 de colegi doresc vaccinul, în jur de patruzeci şi ceva nu-l doresc deocamdată şi 19 nu au o opţiune clară. Sigur că, dacă e să fiu foarte corect cu mine în primul rând, avem o oarecare tristeţe şi îngrijorare pentru că, iată, mai nimeni nu s-a gândit şi la siguranţa noastră. Din păcate, nu am fost acceptaţi în perioada aceasta la vaccin, nu am fost testaţi, deşi şi noi vom avea un contact direct cu spectatorii şi colegele care vor primi spectatorii şi noi cei de scenă şi cei din spatele scenei, vom interacţiona unii cu alţii. Oricât de mult ne-am proteja, nu avem cum să nu interacţionăm, dar din păcate lucrurile acestea până acum nu prea au fost băgate în seamă”, a mai spus Şofron.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis vineri că, începând de luni, în sălile de spectacol, teatre şi cinematografe va fi permis accesul publicului în limita a 30% din capacitate.

Cookies