ȘTIRI

Teatrul Nottara și-a suspendat activitatea

Iată comunicatul de presă remis B365.ro prin care Teatrul Nottara anunţă că şi-a suspendat activitatea:

„Începând cu data de 23 noiembrie 2015, Teatrul Nottara a fost nevoit să suspende organizarea de spectacole şi evenimente în cele două săli aflate pe Bd Magheru nr. 20 din Bucureşti, având în vedere că imobilul în care erau situate are bulină roşie.

Decizia vine ca urmare a promulgării Legii nr. 282/2015, publicată în Monitorul Oficial nr. 806 din 19 noiembrie 2015, de completare şi modificare a Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994, privind măsurile pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente.

Cu o istorie bogată, de aproape 70 de ani de activitate teatrală neîntreruptă, dintre care 55 în imobilul din Bd. Magheru, Teatrul Nottara face parte din patrimoniul nostru cultural şi trebuie să îşi continue activitatea. Managerul teatrului, Marinela Ţepuş, a declarat: „Teatrul Nottara este și va rămâne un simbol pentru comunitatea bucureşteană. Asigurăm publicul că teatrul a depus şi va depune, la toate autoritățile competente, absolut toate diligențele necesare pentru rezolvarea de urgenţă a acestei situații, solicitând Primăriei Municipiului Bucureşti, în subordinea căreia ne aflăm, inclusiv punerea la dispoziție a unui alt spaţiu, în vederea susținererii temporare a reprezentaţiilor noastre. De asemenea, considerăm că este absolut necesară realizarea unei noi expertize a clădirii, cu mijloacele moderne ale anului 2015. Există multe semne de întrebare legate de modul în care a fost realizată prima expertiză, pornind de la faptul că în dosar este trecut anul 1935 ca fiind an de construcţie, deşi clădirea a fost construită în 1945, după cutremurul din 1940, când s-au schimbat normele de construcţie”

Este necesară găsirea de urgenţă a unei soluţii pentru a rezolva această situaţie şi a păstra identitatea culturală a teatrului. De asemenea, hotărârea de a suspenda evenimentele nu afectează doar Teatrul Nottara, ci şi pe toţi cei pe care teatrul îi găzduia. În sălile de pe Bd. Magheru aveau loc frecvent spectacole ale altor trupe, lansări de carte, aniversări ale unor mari actori şi multe alte evenimente culturale, care acum nu vor mai fi posibile.

Persoanele care au cumpărat bilete la spectacolele care erau programate în perioada următoare sunt aşteptate la agenţia de bilete din Bd. Magheru nr. 20 pentru a recupera contravaloarea acestora”.

Şi Teatrul Foarte Mic a anunţat că și-a întrerupt activitatea de spectacole începând de marţi, 24 noiembrie.

Teatrul Nottara a anuntat anterior, intr-o postare pe pagina de Facebook a institutiei, ca a suspendat „pe termen nedefinit” organizarea tututor spectacolelor si evenimentelor programate in salile situate pe Bulevardul Magheru. Instituția funcționază într-o clădire care se flă pe lista celor cu risc seismic maxim. 

Decizia a fost luata in urma publicarii in Monitorul Oficial a Legii nr. 282/2015 privind masurile pentru reducerea riscului seismic. Legea promulgata recent de Klaus Iohannis interzice desfasurarea de activitati in cladirile cu risc seismic ridicat pana la consolidarea acestora.

„Dragi spectatori, avand in vedere dispozitiile Legii nr. 282/2015, publicata in Monitorul Oficial nr. 806 din 19 noiembrie 2015, de completare si modificare a Ordonantei Guvernului nr. 20/1994, privind masuri pentru reducerea riscului seismic al constructiilor existente, va aducem la cunostinta cu regret faptul ca, incepand cu data de 23.11.2015, teatrul nostru este obligat sa dispuna suspendarea organizarii tututor spectacolelor si evenimentelor programate in salile situate in Bd. Magheru nr. 20, sectorul 1, pe termen nedefinit”, informeaza reprezentantii institutiei de spectacole, potrivit Hotnews.ro. 

„Va asiguram de toata disponibilitatea noastra in legatura cu recuperarea sumelor de bani aferente biletelor vandute pana in acest moment, pentru spectacolele anulate”, mai scriu reprezentanții instituției.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button