BAZAR

Teatrul Nottara şi-a găsit un nou sediu, la ARCUB

Mihaela Păun, directoarea ARCUB, a anunţat, joi, în cadrul şedinţei Consiliului General, că va împărţi sala de pe Str. Batiştei cu Teatrul Nottara. Această sală are 377 de locuri. Cladirea de pe Str. Batiştei unde se află sala pe care ARCUB vrea să o împartă cu Teatrul Nottara are gradul 2 de risc seismic.

Pe Bd. Magheru rămân afişajul spectacolelor şi al teatrului şi agenţia de bilete.

ARCUB mai are o sală şi la Hanul Gabroveni, recent renovat, dar, potrivit Mihaelei Păun, ARCUB îşi permite să o împartă pe cea de pe Batiştei.

Administraţia Prezidenţială a anunţat, joi, după discuţiile cu conducerea Teatrului Nottara, că actorii instituţiei vor putea juca în sala de spectacole a Palatului Cotroceni. Primul spectacol organizat la Palatul Cotroceni este programat pe 5 decembrie.

Teatrul Nottara și-a suspendat activitatea începând de luni, 23 noiembrie, în contextul în care clădirea în care funcționa teatrul are bulină roșie și prezintă astfel risc seismic maxim.

Decizia a fost luata in urma publicarii in Monitorul Oficial a Legii nr. 282/2015 privind masurile pentru reducerea riscului seismic. Legea promulgata recent de Klaus Iohannis interzice desfasurarea de activitati in cladirile cu risc seismic ridicat pana la consolidarea acestora.

„Dragi spectatori, avand in vedere dispozitiile Legii nr. 282/2015, publicata in Monitorul Oficial nr. 806 din 19 noiembrie 2015, de completare si modificare a Ordonantei Guvernului nr. 20/1994, privind masuri pentru reducerea riscului seismic al constructiilor existente, va aducem la cunostinta cu regret faptul ca, incepand cu data de 23.11.2015, teatrul nostru este obligat sa dispuna suspendarea organizarii tututor spectacolelor si evenimentelor programate in salile situate in Bd. Magheru nr. 20, sectorul 1, pe termen nedefinit”, au informat reprezentantii institutiei de spectacole.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button