Teatrul Nottara deschide o expoziție multimedia pentru toți bucureștenii care vor să îi afle povestea

18 dec. 2022
217 afișări
Teatrul Nottara deschide o expoziție multimedia pentru toți bucureștenii care vor să îi afle povestea
Teatrul Nottara deschide o expoziție multimedia pentru toți bucureștenii care vor să îi afle povestea. Sursa foto: Facebook

Teatrul Nottara va dispune de o expoziție multimedia prin care curioșii sunt invitați să afle cât mai multe despre istoria legendarului teatru, să vadă materiale de arhivă, imagini cu cei mai mari actori care au urcat pe scena sa precum și videoclipuri și interviuri unicat cu mari personalități din lumea teatrului românesc.

Teatrul Nottara deschide o expoziție dedicată cetățenilor care vor să afle detaliile și povestea din spatele legendarului teatru bucureștean de pe Bulevardul Magheru. Intitulată „Origini/Repere – o călătorie în istoria Teatrului Nottara”, expoziția multimedia include o mulțime de repere și de documente-unicat din istoria acestui reper al Capitalei.

„Vizitați expoziția multimedia „Origini/Repere – o călătorie în istoria Teatrului Nottara”, un proiect special prin care vizitatorii pot afla istoria clădirii de pe Bulevardul Magheru și povestea acestui teatru.
În expoziție se regăsesc materiale de arhivă care aduc în actualitate fragmente din perioada 1942-1983 – afișe, caiete-program, fotografii cu actori legendari ai acestui teatru, precum și materiale video inedite din arhiva Televiziunii Române, interviuri cu actori și cu regizori reprezentativi care au montat la Nottara de-a lungul timpului.” a scris primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pe pagina sa de Facebook.

Teatrul Nottara găzduiește o expoziție multimedia bazată pe trecutul acestui teatru celebru

Prin urmare, pe lângă documente și o mulțime de materiale video unicat, vizitatorii pot afla mai multe despre nume grele ale teatrului, precum eorge Vraca, Ion Șahighian, Dan Micu, Horia Lovinescu, George Constantin, Emil Hossu, Ștefan Sileanu, Liliana Tomescu, Lucia Mureșan sau Ștefan Iordache.

„Expoziția poate fi vizitată înainte de spectacolele din programul teatrului, iar din ianuarie 2023 se vor organiza tururi ghidate săptămânale, la care participarea va fi posibilă în baza unei programări prealabile. Ghidajele vor fi anunțate pe site-ul teatrului, www.nottara.ro și pe paginile de socializare ale instituției.”, a mai scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Cookies