ȘTIRI

Teatrul National din Londra: Livada de Visini

De Anton Cehov

Intr-o versiune de Andrew Upton

Dupa zece ani in strainatate, Ranyevskaya (Zoë Wanamakerse) se intoarce acasa aproape falita. Rasfatandu-se intr-o bogatie aproape inexistenta si in ciuda iminentelor obstacole din exterior, ea si fratele sau ignora solutia viabila a lui Lopakhin de a salva mosia, un taran devenit antreprenor. Astfel, ei decid sa-si scoata viata la licitatie si sa pecetluiasca soarta frumoasei livezi.

Avand actiunea plasata la inceputul secolului XX, Livada de visini surprinde un moment zguduitor din istoria Rusiei, cand tara se indrepta nemilos catre anul 1917. Aceasta noua versiune impresionanta a ultimei piese a lui Cehov vine dupa adaptarile de mare succes ale lui Andrew Upton: Filistenii si Garda Alba.

„Ascultati ceea ce am de spus despre Livada de visini pentru ca este a mea. Va zic sa o daramati, sa o faramitati. Distrugeti-o si faramitati-o. Uitati-va, uitati-va. Uitati-va la mine. Voi construi case de vacanta cat vezi cu ochii. Voi face un loc pentru toata lumea ca sa vina si sa se bucure. Pentru viitor. Si acesta va fi viitorul. O viata noua. Un nou mod de viata. Aici! Veniti acum si jucati. Jucati. Jucati! Sa cante muzica.”

Distributie:

RANYEVSKAYA – Zoë Wanamaker

GAEV – James Laurenson

ANYA – Charity Wakefield

VARYA – Claudie Blakley

LOPAKHIN – Conleth Hill

TROFIMOV – Mark Bonnar

SIMYONOV-PISCHIK – Tim McMullan

CHARLOTTA – Sarah Woodward

YEPIHODOV – Pip Carter

DUNYASHA – Emily Taaffe

Regizor: Howard Davies

Designer: Bunny Christie

Muzica: Dominic Muldowney

O interpretare plina de viata a ultimei piese a lui Cehov. Zoë Wanamaker este superba in rolul mosierei Ranyevskaya.” The Times

Transmisie Live HD de la Teatrul National din Londra — Exclusiv la The Light Cinema Liberty Center

Bilet: 60 lei


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button