Teatrul Național din București, vizitat gratuit de 1 decembrie. Care sunt condițiile și ce va include turul ghidat

25 nov. 2021
244 Afișari
Teatrul Național din București, vizitat gratuit de 1 decembrie. Care sunt condițiile și ce va include turul ghidat
Teatrul Național din București, vizitat gratuit de 1 decembrie. Care sunt condițiile și ce va include turul ghidat

Teatrul Național din București va putea fi vizitat gratuit de 1 decembrie, de Ziua României, adică miercuri. Vezi mai jos care sunt condițiile și ce va include turul ghidat pentru cea mai importantă instituție teatrală din România.

Se anunță o zi plină de 1 Decembrie la Teatrul Național București. Vizitatorii care aleg să îi calce pragul vor avea parte de tururi ghidate, proiecţii pe faţada teatrului, versuri în rostiri nemuritoare şi chiar o invitaţie, online, la meditaţie asupra unor momente importante din istoria României. Toate acestea se află în programul zilei de 1 Decembrie la Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti, conform unui comunicat remis recent.

Mai mult, la intrarea în Sala „Ion Caramitru” vor răsuna versuri din lirica eminesciană, în rostirea unor mari actori ai primei scene: George Vraca, Gheorghe Cozorici, Mircea Albulescu, Ovidiu Iuliu Moldovan, George Calboreanu, Leopoldina Bălănuţă, Ion Caramitru, Ilinca Tomoroveanu, iar pe faţada de pe turnul scenei TNB vor fi proiectate fotografii ale marilor actori şi peisaje naturale minunate din România, secvenţe extrase din filmul „România neîmblânzită”, care a obţinut în 2018 „Delfinul de aur” la Cannes.

Teatrul Național își deschide gratuit porțile pentru public

„Teatrul va putea fi vizitat, iar cei care aleg această dată, de 1 Decembrie, vor avea ocazia de a participa la vizita cu numărul 1.000”, se arată într-un comunicat al TNB.

Tururi ghitate în limita locurilor disponbile

Pentru că este vorba de o zi specială pentru România, TNB oferă tururi ghidate gratuite la la orele 12,00, 15,00 şi 18,00 (în limita locurilor disponibile și în ordinea înscrierii). Conform normelor în vigoare, numărul maxim de vizitatori pentru un tur este de 15 persoane.

Certificatul verde, obligatoriu

Punctul de întâlnire pentru tururile ghidate este în faţa Agenţiei de bilete din foaierul Sălii „Ion Caramitru” a TNB. Accesul se va face doar pe bază de certificat verde, iar purtarea măştii este obligatorie pe tot parcursul vizitei, mai precizează organizatorii

Activități și în mediul online

De asemenea, în data de 1 decembrie, TNB va fi prezent şi în mediul online, unde va difuza, pe canalul de Youtube al teatrului, expunerea susţinută de Ion Caramitru pe 18 februarie 1992 în Grand Commitee Room din cadrul Camerei Comunelor din Londra, cu titlul: „Limitele aşteptării”.

Cookies