Teatrul Naţional Bucureşti a intrat în vacanţă

de:
18 iun. 2012
0 afișări
Teatrul Naţional Bucureşti a intrat în vacanţă

Începând cu luna iulie, încep lucrările la tronsonului C al cădirii teatrului, cel care adăposteşte în prezent Sala Atelier şi Teatrul Naţional de Operetă. Spectacolele din repertoriul actual al Sălii Atelier vor fi adaptate şi mutate în cele două săli noi, menţionate mai sus. Ca urmare a lucrărilor de reamenajare şi reconstrucţie dispare din configuraţia actuală şi Sala Amfiteatru. O parte din spectacolele de aici vor putea fi vizionate, din toamnă, pe scena Sălii Mari. În acest fel, teatrul speră să poată satisface mai eficient numeroasele solicitări de bilete la o serie de spectacole de succes!

Anul Caragiale 2012 se anunţă bogat în adevărate provocări artistice la Teatrul Naţional. Primele două titluri ale programului Caragiale au fost deja testate în avanpremieră, bucurându-se de un succes remarcabil: regizorul Alexandru Dabija se reconfirmă ca un artist de excepţie în dramatizarea după Două loturi, pusă în scenă la noua Sală Mică, iar spectacolul de „teatru coregrafic” D’ale noastre, creaţie a renumitului coregraf şi dansator Gigi Căciuleanu a stârnit deja ovaţiile publicului prezent la Sala Mare la cele doua reprezentaţii cu care s-a încheiat actuala stagiune.

Ambele spectacole vor intra, din toamnă, în repertoriul curent al Teatrului Naţional.

Numele lui Silviu Purcărete şi Horaţiu Mălăele reprezintă, fără îndoială, garanţia că spectacolele Caragiale pe care cei doi artişti  le pregătesc pentru toamna 2012 – Conu Leonida faţă cu reacţiunea şi, respectiv, O Scrisoare – se vor înscrie în aceeaşi serie a „provocărilor” spectacologice pe care Teatrul Naţional le oferă în acest an publicului. Radu Afrim va încheia seria spectacolelor Caragiale cu montarea dramei Năpasta.

În cadrul programului TNB Parateatral – arte vizuale, vor fi inaugurate în luna octombrie 2012 noile spaţii expoziţionale performante ale teatrului: cunoscutul critic de artă Dan Hăulică va gira o amplă expoziţie în sala de expoziţii aferentă noii Săli Mici, iar noua Galerie a TNB, aflată la parterul teatrului, va găzdui o splendidă expoziţie de fotografie artistică, pe tema „Jugendstil în România”, a Dr. Peter Schubert (Viena, Austria), organizată în cooperare cu Institutul Cultural Român din Viena.


Cookies