Teatrul Muzical Ambasadorii prezintă Povestea Florii-Soarelui online, în zilele de 24 și 25 aprilie

17 apr. 2021
60 Afișari
Teatrul Muzical Ambasadorii prezintă Povestea Florii-Soarelui online, în zilele de 24 și 25 aprilie

Teatrul Muzical Ambasadorii continuă seria de spectacole prezentate online cu Povestea Florii- Soarelui, un musical plin de culoare, dedicat iubitorilor basmului și folclorului românesc autentic.

Teatrul Muzical Ambasadorii prezintă Povestea Florii-Soarelui online

Concepția spectacolului este semnată de Daniel Jinga, Manager General Interimar al Operei Naționale București, dirijor al Orchestrei Metropolitane București și Maestru de Cor al ONB,  alături de Adrian Naidin, violoncelist, compozitor și interpret vocal. Scenografia este creația Vioricăi Petrovici, iar coregrafia a fost gândită de Alis Gheorghe.

În scenă evoluează actorii Natalia Dragomir și Bogdan Șerban, în calitate de povestitori, alături de Grupul Vocal „Ludovic Spiess” compus din: Andreea Bucur-Blidariu, Octavian Ene, Ioana Iordănescu, Silviu Alexandru Mihăilă, Camelia Cuzub, Sergiu Neamțu, Jennifer Dumitrașcu, acompaniați la pian de Andrei Racu. Membrii baletului TMA întregesc din punct de vedere coregrafic tabloul spectacolului: Daniel Goliță, Doru Farmazon, Alexandru Mălăeru, Octavian Iuga, Monica Andreea Cosma, Constantin Chița, Carmen Mărgărit, Silvia Ionașcu, Remus Tegzeș.

Spectacolul spune povestea unei iubiri greu încercate. Protagoniștii ei sunt strălucitoarea Luna, o fiică de împărat neasemuit de frumoasă și mândrul Soare, un fecior chipeș, harnic, întelept și plin de curaj. Despărțiți de puterea întunecată a unui prinț, care o dorea pe Lună de soție dar care fusese respins de aceasta, cei doi tineri suferă și luptă să se regăsească. Modesta și statornica Floare a Soarelui, răsărită pe locul unde fata de împărat a vărsat lacrimi fierbinți pentru iubitul pierdut, amintește de această dragoste, indestructibilă și imposibilă totodată.

Montarea învăluie acțiunea propriu-zisă într-o țesătură metaforică, în care se regăsesc trimiteri către mituri românești dar și obiceiuri sau cântece străvechi, care marchează momente importante ale vieții. Spectacolul cultivă, deasemenea, latura educativă a legendei, aducând în atenția publicului, valori morale și spirituale, trăsături general umane opuse: bine-rău, viață-moarte, lumină-întuneric.  

Povestea, o lecție pentru copii

Povestea îi învață pe copii că tot ce este frumos și bun se dobândește prin muncă și luptă, dăruire și sacrificiu, înțelegere și iubire. Și, mai ales, ne învață pe toți că lumina, binele, iubirea, speranța clădesc omul adevărat, viu și puternic, dar blând și bun, afirmă Adrian Naidin.

Muzica spectacolului aduce în prim plan teme precum nașterea, jocul ielelor, mitul Zburătorului, cătănia, alegoria moarte-nuntă, dansul inițiatic al călușarilor și, mai ales, ideea mesianică a Făt- Frumosului, mândru ca Soarele de pe cer, ce crește într-un an cât alții în șapte, Mugur-Mugurelul de care se leagă speranțele părinților și viitorul satului românesc tradițional. declară Daniel Jinga.

Spectacolul va putea fi vizionat în baza unui link de acces, valabil în zilele de sâmbătă 24 aprilie și duminică 25 aprilie, în intervalul orar 9:00-21:00. Detalii despre achiziționarea de bilete se pot găsi pe platforma Ticketstore.ro, pe pagina de Facebook și pe website-ul TEATRULUI MUZICAL AMBASADORII.

Cookies