Teatrul Foarte Mic şi-a întrerupt activitatea începând de azi

de:
24 nov. 2015
2 Afișari
Teatrul Foarte Mic şi-a întrerupt activitatea începând de azi

„Conducerea Teatrului Mic anunță că începând de astăzi, 24 noiembrie 2015, activitatea de spectacole programată la Teatrul Foarte Mic se întrerupe. Decizia a fost luată în urma publicării în Monitorul Oficial a Legii nr. 282 din 18 noiembrie 2015 pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 20 / 1994 privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcțiilor existente.

Clădirea în care funcționează Teatrul Foarte Mic este pe lista imobilelor expertizate tehnic și inclusă în clasa I de risc seismic care prezintă pericol public. Deși intrarea se face prin Bulevardul Carol, nr. 21, adresa de funcționare a Teatrului Foarte Mic, clădirea apare în lista sus menționată cu adresa Str. Jean- Louis Calderon, nr. 2.

Noul program al spectacolelor urmează a fi stabilit și comunicat în scurt timp”, se arată într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Managerul Teatrului Mic, Mihai Dinvale, a afirmat că „a pus în aplicare cerința legii”, prin care este stipulat că în clădirile expertizate tehnic și incluse în clasa I de risc seismic nu mai pot avea loc activități care presupun aglomerări de persoane, precum sălile de spectacol sau de expoziții.

„Decretul semnat acum trei zile de domnul președinte a intrat în vigoare, suntem cu grad seismic 1, am terminat activitatea, scurt”, a declarat Mihai Dinvale pentru Agerpres.

Vezi şi: O treime dintre localurile din Centrul Vechi au fost închise

El a spus că se va încerca mutarea unei părți a spectacolelor la sala Teatrului Mic.

„Spectacolele vom încerca să vedem dacă la sala pe care o avem încă în regulă, sala Teatrului Mic, să vedem ce putem să rămână din ele și să le adaptăm pentru sală și să încercăm din repertoriile de la două săli să încropim un program normal pentru o săptămână de activitate. Problemele mari sunt însă de repertoriu, pentru că repertoriul de la Foarte Mic nu mai încape nici ca timp, nici ca formă de expresie să mai fie pregătite pentru Mic atât timp cât ele au fost pregătite pentru Foarte Mic”, a afirmat managerului Teatrului Mic.

Mihai Dinvale a precizat că, după ce s-a hotărât închiderea Teatrului Foarte Mic, a fost trimisă către Primăria Capitalei o cerere pentru un spațiu de joc și de repetiții.

„Noi am pus în aplicare cerința legii și, în același timp, am și trimis primăriei care sunt hotărârile noastre legate de o hotărâre dată de președinte, acceptată de președinte și de acum suntem la dispoziția primăriei pentru a hotărî dacă are unde să ne ofere un spațiu de joc și de repetiții. Poate cu repetițiile ne mai descurcăm, cu jocul este mai dificil”, a mai spus Dinvale.

Clădirea în care funcționează Teatrul Foarte Mic este pe lista imobilelor expertizate tehnic și inclusă în clasa I de risc seismic care prezintă pericol public. Deși intrarea se face prin bulevardul Carol, nr. 21, adresa de funcționare a Teatrului Foarte Mic, clădirea apare în lista sus menționată cu adresa Str. Jean—Louis Calderon, nr. 2, se arată în comunicatul Teatrului Mic.

Pentru spectatorii care și-au achiziționat bilete la spectacolele din această săptămână, organizatorii anunță că aceștia își vor putea recupera banii.

„Pentru biletele deja vândute pentru această săptămână vor fi returnați banii, iar pentru săptămâna viitoare vom vedea cum reușim să facem programul pentru luna decembrie, pentru că uneori deciziile trebuie luate în viteză și nu ai timpul practic de a gândi totul și de a face în viteză totul”, a adăugat Mihai Dinvale.

Şi Teatrul Nottara și-a suspendat activitatea începând de luni, 23 noiembrie, în contextul în care clădirea în care funcționează teatrul are bulină roșie și prezintă astfel risc seismic maxim. Directorul teatrului a anunţat însă că va cere o nouă expertizare seismică a clădirii.

Zeci de restaurante, cluburi şi teatre din Bucureşti, în clădiri cu bulină roşie

Președintele Klaus Iohannis a promulgat pe 18 noiembrie legea prin care în spațiile în care se desfășoară activități care presupun aglomerări de persoane, precum sălile de spectacol sau de expoziții, și în care se realizează lucrări de intervenție pentru creșterea nivelului de siguranță la acțiuni seismice se interzic organizarea și desfășurarea de manifestări.

Cookies