Teatrul de Vară „Nicolae Bălcescu” din Parcul Bazilescu, construit în 1953, va fi readus la viață. Nicușor Dan: Am semnat certificatul de urbanism

03 apr. 2023
3011 Afișari
Teatrul de Vară „Nicolae Bălcescu” din Parcul Bazilescu, construit în 1953, va fi readus la viață. Nicușor Dan: Am semnat certificatul de urbanism
Teatrul de Vară „Nicolae Bălcescu” din Parcul Bazilescu, construit în 1953, va fi readus la viață. Nicușor Dan: Am semnat certificatul de urbanism. Sursa foto: primariasector1.ro

În prezent, Teatrul de Vară „Nicolae Bălcescu” din Parcul Bazilescu se află într-o stare avansată de degradare, iar accesul publicului este interzis. Una dintre clădirile-simbol ale cartierului Bucureștii Noi din Sectorul 1 va fi readusă la viață, anunță Nicușor Dan. Primarul Capitalei transmite că a semnat certificatul de urbanism pentru lucrările de reabilitare și modernizare ale teatrului construit în anul 1953.

Teatrul de Vară „Nicolae Bălcescu” din Parcul Bazilescu va fi readus la viață

Am semnat certificatul de urbanism pentru lucrările de modernizare și reabilitare a Teatrului de Vară „Nicolae Bălcescu” din Parcul Bazilescu, imobil construit în 1953, anunță Nicușor Dan într-o postare pe Facebook.

Primarul General al Capitalei transmite că Primăria Sectorului 1 se va ocupa de lucrările pentru restaurarea clădirii care, în prezent, se află într-o stare avansată de degradare. Clădirea Teatrului de Vară „Nicolae Bălcescu” a fost scoasă din uz și a fost abandonată.

O parte dintre lucrările care se vor face:

  • vor fi refăcute integral instalațiile termice și instalațiile electrice,
  • se va face eficientizarea energetică a clădirii,
  • teatrul va fi echipat cu tehnică pentru susținerea evenimentelor artistice,
  • vor fi restaurate obiectele cu valoare istorică și arhitecturală.
Teatrul de vară „Nicolae Balcescu”, anul 1954. Imagine arhivă: Agerpres
Teatrul de vară „Nicolae Balcescu”, anul 1954. Imagine arhivă: Agerpres

Clotilde Armand: Este o investiție la care țin foarte mult

La sfârșitul anului 2022, Clotilde Armand îi anunța pe bucureșteni că PS1 a primit acordul din partea Trezoreriei pentru a semna contractul de proiectare și execuție lucrări pentru a consolida, moderniza și restaura această clădire istorică.

Teatrul de Vară “Nicolae Bălcescu” din Parcul Bazilescu va intra, în curând, într-un proces de reabilitare și modernizare pentru a fi redată circuitului cultural. Astăzi am primit undă verde de la Trezorerie pentru a semna contractul de proiectare și execuție lucrări pentru consolidarea, modernizarea și restaurarea acestei clădiri simbol a Cartierului Bucureștii Noi. Este o investiție la care țin foarte mult și pentru care specialiștii Primăriei au lucrat intens în ultimele luni, a scris Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook.

Cookies