Teatrul cu Cocktail. Un concept unic în Europa va fi deschis publicului din septembrie în București

01 aug. 2021
125 Afișari
Teatrul cu Cocktail. Un concept unic în Europa va fi deschis publicului din septembrie în București
Teatrul cu Cocktail. Un concept unic în Europa va fi deschis publicului din septembrie în București

Teatrul cu Cocktail va fi începand cu luna septembrie 2021 deschis publicului larg. Proiectul face parte din programul național cultural Artă Contra Drog, program inițiat de CIADO România și Asociația de Teatru Muzică și Film Dracula și coorodonat de Federația Neguvernamentală Antidrog.

Teatrul cu Cocktail, care a debutat în anul 2010 și a fost gândit a fi combinația dintre teatru, socializare și dezbatere a temelor de interes pentru comunitate, dar și informare antidrog prin materialele specifice distribuite spectatorilor, este un concep ce a actualizat ideea de Teatrul Interbelic prin stil, elegantă, rafinament.

În cei zece ani, deși a fost un program cu circuit închis, peste 84.000 de spectatori au participat doar în București (copii, tineri și părinți), bucurându-se de prezența actorilor de la marile teatre din București precum Odeon, Nottara, Teatrul Evreiesc de Stat, Comedie, Bulandra, Mic, Metropolis, Opera Comică pentru Copii, Stela Popescu.

Teatrul cu Cocktail. Participarea se face pe bază de donații

Evenimentele debutează cu un cocktail de socializare de 45 minute, unde sunt dezbătute problemele de interes ale comunității, iar programul continuă cu piesa de teatru și culminează cu impresii și testimonial la un al doilea pahar de cocktail.

Participarea la eveniment se face pe baza de donații, acestea susținând finanțarea Festivalului Național al elevilor Toamna Baladelor, Festivalul de teatru al elevilor George Constantin și nu în ultimul rând logistică celor 300 de conferințe ”Tinerii și propriile lor valori”, ce se desfășoară în liceele și școlile din București.

Teatrul Masca, stagiune în aer liber

Teatrul Masca a anunțat o stagiune în aer liber. Proiectul „Departe de centru, Aproape de oameni” îşi propune să ofere locuitorilor din cartierele Militari, Crângaşi, Drumul Taberei şi Giuleşti oportunitatea de a vedea, într-un cadru prietenos şi fără a trebui să meargă pânâ în centrul Capitalei, o suită de spectacole prezentate de o parte a instituţiilor culturale bucureştene.

Printre spectacolele care vor putea fi urmărite în cadrul stagiunii în aer liber se numără „Întâi, sărută-mă” (Teatrul InDArt) – 7 august, „Pretend we make you happy (again)” (Centrul Naţional al Dansului Bucureşti) – 8 august, „Bucureşti Livrator” (Teatrul Masca) – 20 august, „Şase comedii uşoare pentru oameni trişti” (teatrul Dramaturgilor Români) – 24 august, „O noapte furtunoasă” (Teatrul Excelsior) – 3 septembrie.

Cookies