Teatrul care schimbă orașul. Premiera piesei de teatru 4m2, în Lacul Tei, pe 16 februarie. GRATUIT

de:
12 feb. 2015
1 afișări
Teatrul care schimbă orașul. Premiera piesei de teatru 4m2, în Lacul Tei, pe 16 februarie. GRATUIT

Bucureștenii sunt așteptați la prima reprezentație a piesei de teatru „4m2″, luni, 16 februarie, de la ora 19.00, la Colegiul Tehnic Traian (sala de festivități), str. Luigi Galvani nr 20, sector 2 (intrare liberă în limita locurilor disponibile).

Piesa este inspirată din activitatea unor grupuri de inițiativă active la nivelul Capitalei și ilustrează modul în care cetățenii pot convinge autoritățile publice să intervină în decizii publice, pentru rezolvarea diverselor probleme din comunitate (construcții care sufocă orașul, defrișări abuzive ale spațiilor verzi, lipsa transparenței decizionale a administrației în relație cu cetățenii etc).

„Ne dorim ca prin teatru să ajungem în casele oamenilor. Sperăm ca spectatorii, locuitori ai cartierului, să râdă și să recunoască situațiile cu care se întâlnesc în viața de zi cu zi. Și, apoi, să decidă să se implice în a schimba lucrurile care nu le plac. Când se vor hotărî să acționeze, vor ști că primul pas va fi să caute sprijinul unui vecin și vor fi mai pregătiți să adune semnături cu care să meargă într-o audiență”, a declarat Sînziana Dobre, Director de programe – CeRe.

Despre piesa de teatru „4 m2″:

Piesa a fost realizată în urma unui set de întâlniri dintre echipa de scenariști și cetățeni din grupurile de inițiativă din Lacul Tei, Callatis-Drumul Taberei și Favorit, grupuri susținute de CeRe prin programul de organizare comunitară.
Piesa de teatru este pusă în scenă cu sprijinul unei echipe de actori profesioniști, majoritatea colaboratori ai teatrului Bulandra.
Echipa piesei:

Distribuția:

Mirela Gorea, Ana Ioana Macaria, Profira Serafim, Ana Covalciuc, Silvana Negruțiu, Alexandru Fifea
Costume – Doina Pop
Mișcarea scenică – Mihaela Culda
Text și regie – Catinca Drăgănescu și Ioana Petre

„4m2 este un spectacol despre solidaritate și responsabilitate, construit în jurul poveștii ultimilor patru metri pătrați de verdeață dintr-o mare metropolă. Pornind de la documentarea unor grupuri de inițiativă civică din câteva cartiere din București, echipa proiectului a creat o poveste ficțională despre experiențele tragi-comice prin care este nevoit să treacă un om ce își propune să lupte pentru a salva de la betonarea spațiului verde. Pe alocuri absurdă, pe alocuri dramatică, de multe ori surprinzătoare, povestea își propune să pună în discuție felul în care fiecare dintre noi, în calitatea noastră de cetățeni și membri ai unei comunități, ne raportăm la aceasta și alegem să devenim sau nu activi în viața ei” – Catinca Drăgănescu și Ioana Petre – text și regie.

După spectacolul din Lacul Tei vor urma și alte reprezentații ale piesei de teatru și în alte cartiere bucureștene – Drumul Taberei (zonele Favorit și Callatis) și Pantelimon. Cele 6 reprezentații se vor desfășura în intervalul februarie – aprilie 2015.

Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe este o organizație neguvernamentală a cărei misiune este de a acționa pentru ca deciziile publice să raspundă nevoilor și dorințelor actorilor sociali. CeRe este înființată în anul 2006 și are numeroase proiecte în derulare. Detalii pe www.ce-re.ro și facebook.com/participare

Cookies