Teatrul Bulandra, Maternitatea Bucur și Policlinica Iancului ar putea fi renovate. CGMB a aprobat depunerea cererilor de finanțare prin PNRR

31 mart. 2022
206 Afișari
Teatrul Bulandra, Maternitatea Bucur și Policlinica Iancului ar putea fi renovate. CGMB a aprobat depunerea cererilor de finanțare prin PNRR
Teatrul Bulandra, Maternitatea Bucur și Policlinica Iancului ar putea fi renovate. CGMB a aprobat depunerea cererilor de finanțare prin PNRR | Sursă Foto: Agerpres

Primarul Nicușor Dan a anunțat că în cadrul ședinței de ieri a CGMB a fost aprobată depunerea cererilor de finanțare prin PNRR. Prin intermediul acestor finanțări municipalitatea dorește să renoveze și să recondiționeze anumite clădiri importante din București.

Teatrul Bulandra, Maternitatea Bucur și Policlinica Iancului ar putea fi renovate

În cadrul ședinței Consiliului General al Municipiului București a fost votată depunerea de cereri de finanțare către Planul Național de Redresare și Reziliență. Astfel că, Primăria Municipiului București dorește să renoveze și să recondiționeze trei clădiri importante pentru Capitala României, anume:

  • Teatrul Bulandra,
  • Maternitatea Bucur,
  • Policlinica Iancului.

Tot în cadrul aceleiași ședințe CGMB a votat ca Primăria Municipiului București să-și exercite dreptul de preemțiune. Astfel că, administrația publică va putea cumpăra o parte din imobilul aflat pe strada Batiștei 14, adică sediul ARCUB. După ce întreaga clădire va intra în posesia municipalității aceasta va fi renovată și redeschisă ca și sală de spectacole.

Ce alte proiecte au fost votate de CGMB

În ceea ce privește mediul înconjurător și calitatea aerului din București, a fost aprobată amplasarea unei noi rețele de monitorizare a acestuia. Rețeaua va avea 40 de senzori ce vor măsura calitatea aerului din Capitală. Proiectul este susținut de către Bloomberg Philantropies în parteneriat cu Organizația Mondială a Sănătății. Acesta a putut deveni realizate deoarece Bucureștiul a aderat anul trecut la Rețeaua de Orașe Sănătoase.

Consiliul General al Municipiului București a mai votat și primirea în comodat a unui spațiu unde refugiații să poată fi cazați. În acest mod se vor putea continua demersurile pe care Primăria Capitalei le-a făcut în ultimele săptămâni, pentru ajutorarea ucrainenilor.

Proiect simbol votat în ședința

Ultima precizare făcută de Nicușor Dan, face referire la un proiect-simbol. Astfel că, i-se va acorda titlul de excelență post-mortem lui Gheorghe Ursu, dizident anticomunist ce a fost ucis de Securitate în 1985.

Inginerul constructor Gheorghe Ursu a fost șef al unui proiect de consolidare a Blocului Patria în anul 1977, când s-a dat un ordin de încetare a reparațiilor capitale la acel imobil ce fusese afectat de cutremur. Gheorghe Ursu s-a opus decizie, fapt ce l-a adus într-o situație de conflict cu regimul comunist. Din cauza acestui incident, el a fost arestat, iar mai apoi omorât în închisoare.

Cookies