Teatru: Un Duel

de:
29 oct. 2012
0 Afișari
Teatru: Un Duel

Un duel este un spectacol ce pune în discuţie unele dintre marile teme cehoviene, citite într-o cheie modernă şi aduse în scenă într-o viziune deschisă contemporaneităţii, în prim plan aflându-se, aşa după cum ne-a mărturisit regizorul, „analizarea unui fel de deteriorare a relaţiilor umane”.

Alexandru Dabija foloseşte această nuvelă cehoviană, cu întreaga ei atmosferă de capăt de lume şi plictis, cu micile ei tabieturi şi marile discuţii filozofice şi morale, pentru a crea un spectacol captivant pentru omul contemporan, uneori cu adresare directă către public în atmosfera intimă creată de scenografia Lilianei Cenean.

Gavril Pătru, Diana Dumbravă, Vlad Ivanov, Răzvan Oprea, Marius Rizea, Dan Tudor, Ioan Andrei-Ionescu sunt actori care aparţin aceleiaşi generaţii din Teatrul Naţional. Alături de ei, publicul o va putea redescoperi pe Ana Ciontea, o actriţă importantă, revenită în ţară după o experienţă teatrală de peste 10 ani în Franţa.

„Aceşti actori sunt la începutul maturităţii care pentru mine e o formă de adolescenţă actoricească. Există o anumită vârstă a actorului care nu are aroganţa maturităţii, dar îndeplineşte condiţiile perfecte  pentru a exprima plictisul, de a juca pe scenă ceea ce aş numi plictisul existenţial, spleen-ul total, de care se ocupă Cehov.” (Alexandru Dabija)

Un spectacol de atmosferă, lucrat milimetric, rafinat în interpretare.

Un spectacol semnat de Alexandru Dabija.

 

Regia: Alexandru Dabija

Cu: Diana Dumbravă, Ana Ciontea, Vlad Ivanov, Dan Tudor, Gavril Pătru, Răzvan Oprea, Marius Rizea, Ioan Andrei Ionescu, Mihai Calotă, Dragoş Ionescu, Axel Moustache.

Durata spectacolului: 2h20’

Bilete: 40 lei; *16 lei

Sala Mica

Cookies