SMART CITY

Teatru: Romanie draga, Elvetia mea

„Noi căutăm nefericirea autentică, născută din experienţe reale! Şi o transmitem live. Pentru că putem. Pentru că ne permitem. Suflete care să se deschidă în faţa camerei se găsesc, iar de bani nu ducem lipsă. Pentru că e ultimul lucru care mai poate ţine ochiul lipit de ecran. Ecran? Care ecran? Vorbim despre o piesă de teatru! (…) Piesa nu este despre cât teatru e în emisiunile de la televizor, ci despre vise. Despre Elveţia-în-care-oamenii-iubesc-pentru-că-aşa-se-întâmplă-în-filme, despre baia publică pentru femei, despre o mie de romanţe. Şi despre cât e de uşor să pierzi când nota cu care termini liceul e dovadă suficientă că nu eşti proastă şi, mai ales, când crezi tot ce ţi se spune.” Andreea Dobre

Textul foarte modern şi actual, pune spectatorul de teatru în situaţia incitantă a unui spectator de reality show, martor “în direct” al probelor pe care trebuie să le treacă trei concurente, sub conducerea unei moderatoare obsedate de rating. Se întâlnesc în platou trei tipuri de feminitate (sau chiar patru): Melania, ingenua care trăieşte în faţa televizorului, visându-l pe Făt-Frumos, Alexandra, prostituata care trebuie să supravieţuiască în legea străzii şi Minodora, o văduvă elegantă şi misterioasă, care nu se lasă citită prea uşor.

Spectacolul se bazează aproape în totalitate pe talentul celor patru tineri actori: Tamara Roman, Anda Saltelechi, Irina Enache, George Creţu. Replicile sunt savuroase, (deşi, unele, destul de fără perdea) şi, încetul cu încetul se instalează fiorul tragic. Este un spectacol la care se râde mult, dar se pleacă din sală cu un gust amar asupra vietii.

Un text de Cornel Udrea, despre o tarancuta naiva, o curva de la pompa de benzina si o vaduva lipsita de scrupule, care se intalnesc la un casting pentru un film.

Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani.

Bilet: 25 lei


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button