ȘTIRI

Teatru: Macbeth

De William Shakespeare

Tunete şi fulgere. Şi trei vrăjitoare ce hotărăsc să-l întâlnească pe Macbeth, căruia îi prezic că va fi rege. În scena următoare, un sergent îi anunţă lui Duncan, regele Scoţiei, că generalii săi Macbeth şi Banquo, după ce au învins forţele aliate ale Norvegiei şi Irlandei, se întorc victorioşi din lupta cu nobilii scoţieni rebeli…

Intitulat Macbeth (un studiu) pentru a sublinia în mod expres caracterul lui de atelier şi, deopotrivă, de experiment, spectacolul reţine din piesă doar momentele-cheie. Regizorul uzează de o extremă economie de mijloace şi aduce „la vedere” procedeele scenotehnice, la fel ca în vremea lui Shakespeare, încercând o analiză a mecanismului Puterii, cu efectul său corupător, dezumanizant şi propunându-le actorilor teme de studiu individual şi de grup susceptibile a fi dezvoltate ulterior. Montarea se constituie, astfel, într-o declarată work in progress.

Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală (CCCT) «Ion Sava», creat la iniţiativa regizorului Andrei Şerban, funcţionează în cadrul Teatrului Naţional din Bucureşti şi organizează periodic ateliere de măiestrie pentru tinerii actori şi regizori. De asemenea, produce spectacole şi editează lucrări de specialitate.

Regia: Radu Penciulescu

Distributia:

Ion Caramitru
Valeria Seciu
Matei Alexandru
Mihai Calotă
Mircea Rusu
Dorin Andone
Ovidiu Cuncea
Eduard Adam
Alexandru Bindea
Ana Ciontea
Victoria Dicu
Amalia Ciolan
Alexandru Mărculescu
Monica Anastase
Ştefan Opreanu
Andrei Stoleru
Celina Niţu

Sala Mare


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button