Teatru: Cherchez la femme!

de:
03 apr. 2012
1 afișări
Teatru: Cherchez la femme!

“Cherchez la femme!” se identifică cu stilul deja consacrat al Școlii lui Dan Puric, însă Petrică Voicu, creatorul acestui spectacol, şi-a găsit, după mulţi ani de lucru, propria cale de expresie. Cu mesajul său simplu – viaţa ca o călătorie în căutarea iubirii – “Cherchez la femme!” nu este o piesă de teatru obişnuită, cu dialoguri greoaie, ci un gând efervescent, care prinde viaţă şi încearcă să se elibereze de legile clasice ale scenei.

Pantomimă şi dans, lumină şi întuneric, realitate dură şi vis gingaş, din toate acestea se naşte misterul spectacolului. Vorbind despre iluzii, descoperiri şi durere, “Cherchez la femme!” ne vorbeşte despre de fapt despre îndrăgostire, ca miracol al Universului.

Iar îndrăgostirea nu este hrănită decât de femeie, cea care are puterea de a regenera omul şi odată cu el, lumea întreagă.

“Cherchez la femme!” este o expresie consacrată de romanul “Mohicanii Parisului” de Alexandre Dumas-tatăl. Unul dintre personaje, poliţist de profesie, rostea aceste cuvinte ori de câte ori lucrurile erau greu de perceput şi de dezlegat.

Regia: Petrică Voicu

Coregrafia: Nadejda Dimitriu

Costumele şi scenografia: Alina Crăciun şi Anca Cernea

Light design: Ilina Pepine

Cu: Petrică Voicu, Elena Rusu, Diana Vladu, Emanuela Fazekaş, Vadim Rusu, Sebastian Petrovici.

Durata: 1h

Bilete: 30 lei, 25 lei; reducere studenţi 20 lei

Cookies