Teatru: Cenestezica

de:
18 aug. 2012
0 Afișari
Teatru: Cenestezica

Cenestezica este un eseu phiso-filozofic intim in forme si culori sau refuzul blogului.

CENESTEZÍE f.1) Senzatie vaga pe care o are o persoana despre existenta propriilor organe corporale, care in stare normala nu intra in sfera atentiei sau preocuparii psihice. 2)psih. Reactie senzoriala la receptarea unui fapt de viata, a unei opere de arta etc. [Art. cenestezia; G.-D. cenesteziei; Sil. -zi-e] /din fr. Cenesthesie.

CENESTEZICA este un spectacol de emanatie dadaista ce are la baza texte de pe blogul cu acelasi nume semnat Alex Rosca, o imbinare fericita intre teatru, arte vizuale si multimedia din care rezulta un spectacol plin de culoare si umor.

Distributia este formata din Lacramioara Bradoschi, Dan Clucinschi si Marius Petrescu; scenografia este semnata Ana-Iulia Popov iar grafica afisului si ilustratia foto Alex Rosca. Regia artistica este semnata Daniel Ionescu si Mihai Vantu.

“Realizezi cateodata ca totul e o mare prostie, amesteci efuziunea extrema cu tristetea apasatoare, asta cand revenirea brutala la realitate iti arata ca cele cateva momente tocmai traite au fost ca un vis, sau au fost rezultanta actiunii unui drog puternic psihotrop.

Paradoxuri sunt multe, ironia e crunta, perversitatea situatiei e demna de o scurta nuvela. N-am sa istorisesc prea multe, insa realizez ca e unul din acele momente in viata in care trebuie sa iei o decizie tocmai pentru a mai avea (din nou, dupa ani de zile de ratacire dureroasa si epuizanta, sansa la) o viata. Sa cantaresti, sa realizezi, lucid, cat si daca merita, si in lumina noilor evenimente, sa nu cedezi in fata impedimentelor care sunt multe, sa nu fii las, sa nu abandonezi in fata sortii potrivnice, sa te ambitionezi, sa te zbati, sa lupti, in pizda ma-sii, pentru ca pana la urma, ti-e imposibil sa nu crezi ca toate se intampla pentru un motiv.

Iar Dumnezeutzul dragutul, glumetul, gagueurul, probabil zambeste amuzat, pentru ca iti arata – uite, uite cat de genial poate sa fie! E complet si perfect, nu-i asa? Iti place mult, asa-i? E bine, te-ai uitat bine, tii minte da?! Vezi, da?! OK, haide gata acum. Ti-ajunge. Si -pac- asa cum ti le-a aratat, asa ti le si ia inapoi.

E mini nedrept. Ba nu, e maxi nedrept. Totusi razi si tu, daaa, gluma e buna, sigur, dar na, ca si plangi putin. Putin mai mult.”

Cenestezica
Dupa texte de Alex Rosca
Cu: Lacramioara Bradoschi, Dan Clucinschi, Marius Petrescu
Foto si afis: Alex Rosca
Executie ingeras: Jean Stamate
Coregrafia: Cristina Iusan
Scenografia: Ana Iulia Popov
Regia: Daniel Ionescu si Mihai Vantu
Durata: 60 min.
Pret: 20 lei (include un voucher pentru bauturi de 5 lei)

Pretul unui bilet este de 20 de lei (include un voucher pentru bauturi in valoare de 5 lei)si se poate procura de la Legere Café. Pentru ca numarul locurilor este limitat va recomandam sa faceti rezervari la numarul de telefon 0754638715  sau pe mail la rezervari [ at ] act-q.org (Rezervarile sunt valabile pana cel tarziu cu o zi inainte de data reprezentatiei).

Partenerii Teatrului TABU: Asociatia ACT-Q Romania, Legere Live, GPV Romania

Parteneri Media: PORT.ro, 24FUN, Sapte Seri, Metropotam.ro, B365.ro, OrasulM.eu, ActArt Magazine, BeWhere!, CalendarEvenimente.ro si WebCultura.ro.

Despre TEATRUL TABU:

Teatrul TABU este un proiect teatral infiintat in 2010 si condus de regizorii Mihai Vantu si Daniel Ionescu care isi propune sa aduca in scena si, respectiv, in fata spectatorilor subiecte tabu, de cele mai multe ori incomode sau ignorate dar care au radacini adanci in sufletele semenilor nostri. Primul proiect al Teatrului TABU, spectacolul Femeia de Ceara, care trateaza ignoranta fata de persoanele in dificultate, s-a bucurat de un real succes si a participat  in 2010 la Festivalul de Teatru de la Pitesti. In prezent, Teatrul TABU se afla sub umbrela Asociatiei ACT-Q Romania si isi prezinta spectacolele in fiecare zi de miercuri in clubul Legere LIVE (P-ta Rosetti nr. 5).


Cookies