Teatru: Ce ne spunem când nu ne vorbim? @ Zilele Brâncovenilor

de:
11 aug. 2011
1 Afișari
Teatru: Ce ne spunem când nu ne vorbim? @ Zilele Brâncovenilor

Palatul Mogoşoaia este o clădire istorică construită de către Constantin Brâncoveanu, în stil arhitectural românesc renascentist sau stil brâncovenesc. Actualmente, Palatul Mogoşoaia este un complex monumental istoric, cultural, turistic şi de agrement şi este al treilea obiectiv turistic cel mai vizitat din Bucuresti, datorită valorosului patrimoniu arhitectural.

Anul acesta, pe 15 august, se implinesc 297 de ani de când Constantin Brâncoveanu a fost executat la Istanbul, împreună cu cei patru fii ai săi. Cu toţii sunt veneraţi de către Biserica Ortodoxă Română, sub numele de Sfinţii Martiri Brâncoveni. Este cunoscut faptul ca Brâncoveanu era mare iubitor de cultură, în perioada în care a domnit, Ţara Românească a cunoscut o perioadă de înflorire culturală şi de dezvoltare a vieţii spirituale.

„La palatul său, Constantin Brâncoveanu organiza inedite manifestări artistice, concerte şi spectacole. Prin fastul ceremoniilor şi prin bogata viaţă culturală şi artistică, domnia lui Brâncoveanu a rămas un model pentru urmaşi”.

Data de 15 august este foarte importantă în istoria Palatului Mogoşoaia şi va fi marcată prin festivalul cultural Zilele Brâncovenilor, manifestare organizată de către Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti.

Evenimentele se vor desfăşura pe 2 tronsoane orare, între orele 10.00-12.00 şi între orele 20.00-22.00, tronsoane orare în care se vor desfăşura recitaluri de muzică clasică, operă, jazz, blues, dans contemporan şi spectacole de teatru.

Program:

Aleea principala: lecţii de teatru şi dans pentru copii

Expoziţie de desene/grafică/pictură executate de copii

Curtea palatului: Targ de carte si multimedia şi târg de vinuri

Scena

10.00-12.00 – Spectacol de teatru pentru copii

20.00-21.00 – Dans contemporan

21.00-22.0 – Teatru: Ce ne spunem când nu ne vorbim? – Teatrul D’AYA

Cookies