Teatru pentru Copii ~ Carolina şi poneiul

de:
24 apr. 2012
0 Afișari
Teatru pentru Copii ~ Carolina şi poneiul

Reprezentaţia ne spune povestea unui copil care are nevoie de afecţiune pentru a creşte fericit, iar întreaga acţiune se desfăşoară în lumea fantastică a circului Stromboli.

Reprezentaţia ne spune povestea unui copil care are nevoie de afecţiune pentru a creşte fericit, iar întreaga acţiune se desfăşoară în lumea fantastică a circului Stromboli. Din această trupă face parte şi familia Carolinei, fetiţa care, deşi are 14 ani, arată ca la 6. Micuţa a încetat să mai crească pentru că nu mai simte atenţia părinţilor şi este copleşită de certurile acestora. O poveste cu o mamă, un tată şi un copil, o poveste în care părinţii, atât de absorbiţi de nenumăratele obligaţii ale zilei de azi, şi de nenumăratele nelinişti, privind ziua de mâine, nu mai găsesc energia şi timpul să arate copilului lor dragostea pe care i-o poartă; şi asta este o poveste, din păcate, prea des întâlnită. Am sperat că, punând în discuţie întâmplările Carolinei, vom convinge părinţii de nevoia imperioasă pe care o au copiii să simtă dragostea părinţilor, prin gesturi zilnice de afecţiune, de tandreţe. Gesturi la fel de necesare ca hrana, îmbrăcămintea, educaţia. declară regizorul Cornel Todea. Cu siguranţă, după ce facem cunoştinţă cu familia Carolinei, ar trebui să ne dăm, încă o dată, seama de importanţa unor lucruri care, acum, ni se pot părea banale: discuţiile cu cei mici, plimbările alături de întreaga familie, jocurile, cititul etc. Piesa a câştigat, în anul 2010, la ediţia a IV-a a Concursului de Dramaturgie pentru Copii „100, 1.000, un milion de poveşti”, premiul I şi şansa de a fi inclusă în repertoriul teatrului.

Din distribuţie fac parte: Ionuţ Ciocia, Ioana Ginghină, Anca Zamfirescu, Liliana Donici, Ionuţ Antonie, Marius Nănău, Gabriel Coveşeanu, Cristian Boeriu, Eduard Petru Jighirgiu.

Regia artistică: Cornel Todea.

Scenografia: Viaceslav Vutcariov.

Muzica originală: Eduard Petru Jighirgiu.

Mişcarea scenică: Păstorel Ionescu.

Decorul este realizat de Multimedia Film.

Cookies