Țeapă la o benzinărie Lukoil din Ciolpani. Șoferii, furați la pompă: vedeau consum fără ca pistolul să acționeze. Stația a fost închisă și amendată de ANPC

17 nov. 2023
1652 Afișari
Țeapă la o benzinărie Lukoil din Ciolpani. Șoferii, furați la pompă: vedeau consum fără ca pistolul să acționeze. Stația a fost închisă și amendată de ANPC
Țeapă la o benzinărie Lukoil din Ciolpani. Șoferii, furați la pompă: vedeau consum fără ca pistolul să acționeze. Stația a fost închisă și amendată de ANPC. Sursa foto: Facebook/ Paul Anghel

Mai mulți șoferi care alimentau la o benzinărie Lukoil din localitatea Ciolpani au fost furați la pompă, după ce aceasta arăta consum fără ca pistolul să fi acționat. ANPC a sancționat și închis stația respectivă.

O benzinărie din Ciolpani a fost închisă, după ce a păcălit mai mulți clienți

O benzinărie din comuna Ciolpani, județul Ilfov, arăta consum, deși pistolul din pompa de alimentare nu ar fi acționat.

În urma unei sesizări, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea București-Ilfov, sub coordonarea directorului general al Direcției Generale de Control și Supraveghere Piață și Armonizare Europeană, din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, a efectuat verificări la stația de distribuție a carburanților din Ciolpani, județul Ilfov, aparținând operatorului economic Lukoil.

În momentul controlului, au fost constatate atât nereguli care țin de calibrarea pompelor de alimentare cu carburant, cât și referitoare la produsele aflate la vânzare în magazine, potrivit Antena 3 CNN.

Precis, când comisarii au efectuat controlul, operatorul economic vindea produsul benzină ECTO 100, iar la ridicarea pistolului din pompa de alimentare, fără ca aceasta să acționeze, pe display-ul pompei arăta: litri 0,04, respectiv 0,05 Lei 0,30, respectiv 0,37.

La determinarea cantității de produs cu vasul etalon de 20 litri, la cele două pompe s-a constatat o diferență în minus de 0,05 respectiv 0,07 litri. De asemenea, au fost identificate la comercializare produse care nu erau depozitate în condițiile stabilite de producător”,au transmis reprezentanții ANPC.

ANPC a amendat societatea cu 55.000 de lei

Pentru abaterile de la legislație constate, comisarii CRPCR București-Ilfov au aplicat o amendă în valoare de 55.000 de lei.

În plus, a oprit temporar societatea respectivă din a presta servicii, până la remedierea deficiențelor pentru stația controlată.

Paul Anghel a arătat cum funcționa pompa respectivă, într-o înregistrare video postată pe pagina sa de Facebook.

Te-ar putea interesa și:

Cookies