Țeapă imobiliară de un milion de lei lângă București. Cum a obținut un bărbat această sumă înainte să se facă nevăzut

17 feb. 2022
757 Afișari
Țeapă imobiliară de un milion de lei lângă București. Cum a obținut un bărbat această sumă înainte să se facă nevăzut
Țeapă imobiliară de un milion de lei lângă București. Cum a obținut un bărbat această sumă înainte să se facă nevăzut. Sursa foto: Unsplash

Înșelătorie de proporții într-o localitate de lângă București. Mai mulți localnici au fost păcăliți de un bărbat care reprezenta o societate comercială, ce dorea să vândă terenuri pe care să fie ridicate case ulterior. O parte dintre cei interesați i-au dat acestuia bani în avans în schimbul unor presupuse facilități, moment în care suspectul s-a făcut nevăzut.

Localnicii din zona comunei Corbeanca din județul Ilfov au fost victimele unui bărbat în vârstă de 54 de ani care le-ar fi pretins acestora sume de bani în avans pentru realizarea mai multor case pe terenurile pe care aceștia le cumpărau. După ce acesta ar fi strâns suma de un milion de lei din avansuri, acesta ar fi dispărut pur și simplu, potrivit Poliției județului Ilfov.

Escrocherie de un milion de lei lângă București. Suspectul ar fi abandonat total lucrările la primirea banilor

Activitatea de escrocherie ar fi avut loc în perioada iunie 2015- septembrie 2017. Atunci, bărbatul respectiv, în calitate de reprezentant al unei firme din domeniul imobiliarelor, ar fi înșelat mai multe persoane vătămate. Țintele suspectului au fost mai multe persoane care derulau contracte de vânzare-cumpărare a unor terenuri în zona Corbeanca și a unor contracte ce vizau construcția unor case pe aceste terenuri după achiziție, conform Antena 3.

Astfel, după ce ar fi primit sumele de bani de la persoanele vătămate, suspectul nu ar fi realizat nici transferul dreptului de proprietate și nici edificarea construcțiilor asumate prin contracte. În aceste cazuri, lucrările care au fost realizate au fost abandonate ulterior, fie în întregime, sau la stadii incipiente, fie executând lucrări parțiale și neconcordante cu graficele și termenele stabilite.

Bărbatul atrăgea victimele cu prețuri „promoționale” și bonusuri

Victimele, frustrate de modul greu în care progresau lucrările, primeau ulterior din partea suspectului prețuri promoționale ori bonusuri la achiziționarea altor terenuri, aflate în apropierea celor cumpărate inițial. După ce persoanele vătămate achitau sumele integral, acesta evita să se întâlnească pentru parafarea contractelor și devenea din ce în ce mai greu de contactat, până când devenea de negăsit.

Potrivit autorităților prejudiciul adus victimelor a fost estimat la suma de 1.094.866 lei.

Bărbatul de 54 de ani a fost reținut de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Ilfov. Mai mult, urmărirea penală este efectuată sub supravegherea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea. În prezent, bărbatul a fost adus în fața autorităților și acestuia i-a fost dispusă măsura controlului judiciar timp de 60 de zile.

 

Cookies