Țeapă de 30.000 euro pentru job-uri fictive în străinătate

de:
08 dec. 2011
1 Afișari
Țeapă de 30.000 euro pentru job-uri fictive în străinătate

Poliţia Sectorului 1 a fost sesizată, miercuri, de 24 de persoane, care au plătit, fiecare, sume cuprinse între 700 lei şi 1.000 lei pentru a ajunge la muncă în străinătate. Cum firma din Sectorul 1 nu şi-a onorat promisiunea, persoanele înşelate au apelat la oamenii legii pentru a-şi recupera banii.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor – Poliţia Sectorului 1, care au participat la anchetă, i-au identificat pe învinuiţii P. Luminiţa de 42 de ani, administrator al firmei, N. Ion şi N. Elena, ambii de 34 de ani, angajaţi ai societăţii.

Anchetatorii au descoperit că persoanele învinuite au înşelat circa 150 de persoane, cărora le-au promis că vor lucra în străinătate, încheind antecontracte de prestări servicii, ce reflectă situaţii nereale. Pentru aceste servicii, firma a încasat aproximativ 120.000 lei, sumă ce nu a fost înregistrată în evidenţele contabile.

Poliţiştii vor continua cercetările asupra inculpaţilor sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi evaziune fiscală.

Cookies