Ţeapă cu orez şi zahăr de la două firme din Capitală

de:
05 apr. 2011
3 Afișari
Ţeapă cu orez şi zahăr de la două firme din Capitală

Comisarii Gărzii Financiare Bucureşti au dispus instituirea de măsuri asiguratorii pentru cele două societăţi în valoare de 8,27 milioane lei,  fiind blocate totodată şi conturile bancare şi sumele de încasat de la parteneri în sumă de 2 milioane lei. De asemenea, societăţile s-au ales cu marfa de pe stoc sechestrată, adică cinci tiruri de orez în cantitate de 100 de tone şi 20 de tiruri de zahăr, de 400 de tone, precum şi cu sechestru asigurator asupra mijloacelor fixe deţinute în valoare de 8 milioane lei.

„Agenţia Naţională de Administrare Fiscală informează că, în urma monitorizării achiziţiilor intracomunitare, comisarii Gărzii Financiare Bucureşti au identificat două societăţi comerciale care au realizat atât livrări intracomunitare scutite cu drept de deducere, cât şi achiziţii intracomunitare pentru care aplicau regimul de taxare inversă, exigibilitatea TVA fiind la momentul comercializării. Aceste societăţi înregistrau, conform declaraţiilor depuse, TVA de rambursat de ordinul milioanelor de lei”,se menţionează în comunicatul ANAF.

Conform sursei citate, prejudiciul creat statului prin sustragerea de la plata integrală a TVA urmează să fie estimat în perioada următoare.

„S-a descoperit că societăţile în cauză nu au funcţionat la sediile sociale declarate, încărcarea mărfurilor se efectua din locuri necunoscute care nu au putut fi identificate, decontările s-au efectuat prin bilete la ordin, beneficiarul final al sumelor de bani fiind chiar societatea beneficiară a livrărilor intracomunitare”, susţin reprezentanţii ANAF.

Cookies