Teama de cutremur închide teatre și cinematografe de renume

de:
15 ian. 2014
0 Afișari
Teama de cutremur închide teatre și cinematografe de renume

Primarul general Sorin Oprescu i-a trimis o scrisoare premierului Victor Ponta prin care cere ca legea consolidării clădirilor să fie schimbată. Surse din Primăria Capitalei au declarat, pentru „Evenimentul zilei„, că , după ultimele cutremure, edilul-şef a luat deciza de a muta sau închide efectiv teatrele şi cinematografele aflate în imobile cu risc seismic.

Pe primele poziţii ale listei se află Teatrul „Nottara” şi Cinematograful „Patria”. Reprezentanţii Capitalei au explicat că dacă se va pune în practică iniţiativa edilului, toate imobilele în care funcţionează sălile unde rulează filme sau se ţin spectacole de teatru ar urma să fie expertizate, pentru a se stabili exact starea lor actuală.

Managerii de teatru nu ştiau despre intenţia edilului Oprescu. Ei cunosc situaţia clădirilor în care îşi desfăşoară activitatea şi, de mulţi ani, încearcă să găsească soluţii. „Teatrul Foarte Mic se află într-o clădire cu risc seismic ridicat. La noi este mai complicat. De zece ani încercăm să găsim o soluţie comună cu locuinţele de la etajele superioare. Am trimis multă hârtie către primărie. Dacă ni se va spune, ne vom muta, deoarece siguranţa cetăţenilor este pe primul loc. Sperăm să ni se ofere un spaţiu în centru”, a spus directorul Florin Călinescu.
Călin Octavian Mocanu, managerul Teatrului „Ţăndărică”, a găsit rezolvarea. „Nu ştiam de proiectul de lege, dar Sala Lahovari este sigură. De aproape 7 ani am închis sala din Victoria, deoarece nu doar imobilul, ci şi gangul prezentau risc seismic crescut. Numai actele lucrării de expertiză cântăreau câteva kilograme. În imobilul de şase etaje mai sunt 40 de garsoniere. În primăvara anului trecut am făcut expertiza clădirii unde funcţionăm”.

Cookies